Bu Blogda Ara

20 Mayıs 2015 Çarşamba

Farklı Medeniyetlerin Değerlerine Dayalı Yeni Bir Dünya Algısı

Sencer Vardarman - Ayin | Ritual, Digital C-Print, 60 x 105 cm., 2010
Uluslararası içeriğiyle tüm sanat severlere yenilikleri keşfetmeyi vadeden, 40 ülkeden 150 galerinin katıldığı ART15, 21 - 23 mayıs 2015 tarihleri arasında Londra'da gerçekleşiyor..

art ON Istanbul, ART15 Fuar’ında insanlık tarihi boyunca süre gelen toplumsal hafızadan esinlenen eserlerden oluşan bir seçkiyi sunuyor. Tunca ve Sencer Vardarman’a ait eserlerin temsil edildiği sunumda içinde bulunduğumuz dünyanın kültürel kimliğini şekillendiren önemli unsurlar gözler önüne seriliyor..

Siyasi ve toplumsal olayların etkisi üzerine çalışan Tunca ve Sencer Vardarman, eserlerinde toplumun ve belli başlı bireylerin tanıklık ettiği olguları yansıtıyor.

art ON Istanbul, ART15’de sunduğu eserlerin arasında akıcı bir diyalog oluşturarak Londra'daki sanatseverlere farklı medeniyetlerin değerlerine dayalı yeni bir dünya algısı sunuyor..

Tunca

1982 İzmir doğumlu. İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyor. “Desire” projesinde, 20. yüzyılın dünya haritasını şekillendiren ve her biri farklı ideolojilere sahip tarihin önemli liderlerinin sevdikleri yemekleri inceliyor. Atatürk’ten Churchill’e, Castro’dan Mao’ya uzanan liderlerin sofralarını konu edinen Tunca, izleyicileri yeme-içme kültürünün birey ve toplumun çeşitli niteliklerini yansıtan kavramlar denizi ile buluşturuyor..

Sencer Vardarman 

1970 İstanbul doğumlu. Berlin ve İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyor. Çalışmalarında insanoğlunun yarattığı inanç sistemi sonucunda oluşan kaotik düzeni ortaya koyuyor. Eserleri, dini ve devlet otoritelerinin gerçeklikleri nasıl şekillendirdiklerini betimleyen bir belgesel niteliği taşıyor. Kitle-iletişim fotoğraflarını kullanarak, tekrarlanan kesitler ve görsellerin manipulatif etkisi sonucu oluşturduğu eserleri, gerçek olmasa da hakikati temsil eden ve izleyiciyi sorgulamaya iten sahneleri barındırıyor. [KanalKultur]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder