Bu Blogda Ara

25 Eylül 2013 Çarşamba

800 Kilometre Engelli

800 Kilometre Engelli - Yönetmen:
Murat Erün; Yapımcı: Ayşe Özver;
Kamera - Kurgu: Murat Erün;
Müzik: Cafer İşleyen; 2012, 55'',
Renkli, Türkiye; Türkçe
"Kendinizi bir yolculuğa çıkmaya hazırlanırken düşünün. Sevdiğiniz bir arkadaşınızla birlikte, kıyıları takip ederek, küçük kasabaların taş döşeli sokaklarında dolaşarak, sevimli pansiyonlarda konaklayarak, eski çarşıları keşfederek, merak ettiğiniz ören yerlerini gezerek, eski dostlarınızı arayıp bulacağınız ve yenileri ile tanışacağınız canınızın istediği gibi hareket edeceğiniz bir yolculuk. Yalnız bu seferlik şöyle olsun. Ayaklarınız olmasın ya da olsun ama hareket ettiremeyin. Ya da gözleriniz görmüyor olsun... Yeniden hazırlanın bu yolculuğa. Biraz düşündükten sonra bu sevdadan vazgeçmediyseniz ya başınıza gelecekleri bilmiyorsunuz ya da gerçekten çok cesur birisiniz." (Murat Erün - Yönetmen)
[KanalKultur] - "800 Kilometre Engelli" filmi, fiziksel engelli iki arkadaşın bir motosiklet ve ona takılı yolcu sepeti ile İstanbul'dan Muğla'ya yaptıkları on üç günlük yolculuğu anlatıyor.

Emekli gazeteci Hüseyin Eroğlu (48), yıllardan beri hayal ettiği yolculuğu ressam arkadaşı Aydın Erkuş'un (52) motoruyla gerçekleştirirken, çoğu engelli gibi, bir yerden bir yere "götürülen" değil, "giden" olma fırsatını yakalıyor.

İki arkadaş yolculukları boyunca bir yandan merak ettikleri yerleri görmeye çalışırken diğer yandan engellilerin yaşamlarına, sorunlarına toplum olarak ne derece kafa yorduğumuzu, tutum ve davranışlarımızın onları nasıl etkilediğini düşünmemizi sağlamaya çalışıyor.

Murat Erün tarafından yönetilen ve kurgusu yapılan filmin yönetmen yardımcılığını fotoğraf sanatçısı Altan Bal, filmin özgün müziğini ise Ezginin Günlüğü Müzik Grubu'ndan Cafer İşleyen yaptı. Filmin yapımcılığı Ayşe Özver tarafından gerçekleştirildi.

Ödüller

2012 TRT Belgesel Ödülleri Ulusal Profesyonel Kategori'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülü

Murat Erün - Yönetmen

Ankara Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu'ndan mezun oldu. 1990'da 32. Gün'de kameraman, yapım yardımcısı ve kurgu yönetmeni olarak başladığı mesleğini, çeşitli haber programları ve belgesellerde çalışarak sürdürdü. 1998'den bu yana bir çok belgesel filmin yönetmenliğini yapıyor. Halen Kadir Has Üniversitesi'nde ders veriyor. [KanalKultur]

800 Kilometre Engelli - Yönetmen: Murat Erün; Yapımcı: Ayşe Özver; Kamera - Kurgu: Murat Erün; Müzik: Cafer İşleyen; 2012, 55'', Renkli, Türkiye; Türkçe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder