Bu Blogda Ara

7 Haziran 2016 Salı

Neslihan Pala - Sıkıntı Yok

Neslihan Pala - Sıkıntı Yok, 40 x 20 x 25 cm.
@kanalkultur - Neslihan Pala, 'Sıkıntı Yok' isimli ahşap sergisi ile 14 - 30 haziran 2016 tarihleri arasında Galeri Selvin 2'de sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, sergi hakkında şunları kaydediyor:

"Özgür olduğumuz yegane alan düşüncelerimizdir. Hatta o kadar özgürdür ki, özgürlük alıp başını gider. Bazen de kontrolü sağlanamaz, bu defa da düşüncelerden özgür kalmak için çabalanır. Anksiyeteye dönüştüğünde deli gibi bir kaçış yolu aranır. İyi ki bir yol her zaman vardır. Herkesin kendi yolu vardır.

Yıllar yıllar öncesinde irade ve kendimi tiye alma benim yöntemimdi. Mizahın öz sorgulanmasındaki rolü, önemli olanı önemsiz duruma düşürmektir. Öz savunmada büyük bir rol oynar. Savunma ve saldırı ilginç bir biçimde mizahta birleşerek, rahatsız edici kompleks durumların karikatürize edilmesiyle sosyal ve psikolojik etkilerini zayıflatır. Korku ve obsesyonu mizah yoluyla algılamak, yaratıcılığı ve üretim arzusunu körüklediği gibi özgürleştirici de oldu. Gerçi her duygu kabullenmeyi ve sevilmeyi hak ediyor. Tiye alsak da orada işte. Var.

Erick Kaestner’in 'Korku duymayanın hayal gücü yoktur' sözüne sıkı sıkı tutunasım var. Bu zincir reaksiyona sebep olan korkularıma da teşekkür borçluyum.

Neslihan Pala - Hayal Gücü, 60 x 25 x 20 cm.
Biraz mizah, biraz alay ve biraz da saldırganlık gibi çağrışımlar, yaptığım çalışmalarda ara ara zaten vardı. Kişiselleşmiş olan bu serinin ana fikri, fobilerin, korkuların ve obsesyonların (larımın) mizah yoluyla, azıcık da dramatizasyonla afişe edilmesi. Bazı ifadelerde saldırganlık sezilse de, son derece zararsızdırlar. Saldırganlıkla tezat oluşturan sükunet muhtemelen bulduğum iç huzurumdur."

Neslihan Pala

1986-1992 Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Lisans programını tamamladı. 1993 yılında aynı kurum ve bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1993-1998 Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans programını, 1999-2005 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Sanatta Yeterlik programını bitirdi. Halen aynı kurumda ve bölümde Profesör olarak görev yapıyor.

Ödülleri

2010 70. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Başarı Ödülü,
2004 65. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Başarı Ödülü
2002 Beşiktaş Köyiçi Meydanı Açık Alan Heykel Yarışması 1.lik Ödülü @kanalkultur 

Neslihan Pala - Sıkıntı Yok, Heykel Sergisi / 14 - 30 haziran 2016; Galeri Selvin 2, Bebek Arnavutköy Caddesi No: 20A; Arnavutköy - Beşiktaş - İstanbul; Tel.: 212.263 74 81 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder