Bu Blogda Ara

11 Nisan 2016 Pazartesi

Ebülfez Ferecoğlu - İstanbul’un Palet Arkası

@kanalkultur - Ebülfez Ferecoğlu, 7 - 30 nisan 2016 tarihleri arasında ‘İstanbul’un Palet Arkası’ ismini verdiği resim sergisi ile Derinlikler Sanat Merkezi’nde…

Ressam Ebülfez Ferecoğlu, sergisinde yaşadığı ve çok sevdiği şehir İstanbul’un, zaman zaman göremediğimiz ya da farkında olamadığımız adeta 'perde arkası'nı ele alıyor. Bunu da İstanbul’un tarihi, mimari, sosyolojik, psikolojik, idari ve günlük hayatını kendi has avangard üslubunu kullanarak gerçekleştiriyor.

Sanatçı eserlerindeki şehir görüntülerinde mimari net görüntüyü vermiyor. Aksine eriyen bir şehir gibi yansıtıp, aradan da İstanbul’un sembolik tarihi yapılarının izleyiciye selam verir gibi muzipçe görünmesine izin veriyor.

Ressamın bunu yapma nedeni de tarihi estetik yapıların birer birer yıkılıp, yerine beton, estetikten ve şehrin ruhundan uzak yeni binaların yapılmasına duyduğu üzüntüdür. Geçen zamanın getirdiği olumsuz değişimle beraber şehir insanlarının nasıl küçük alanlara sıkıştırıldığını ve bunun getirdiği mutsuzluğu da yansıtıyor. Bunun yanı sıra kendi yaşadığı, teknolojik çağın getirdiği modern ve çağdaş yaşantıyı göz ardı etmeden işliyor.

Zengin ve düşündüren kompozisyonları, renk ustalığı, çağdaş, modern, bir o kadar da mistik kavramsal eserleriyle sanatçı Ebülfez Ferecoğlu bir kez daha sanatseverleriyle buluşuyor. Kompozisyon ağırlığının ön planda olduğu sergide, akrilik ağırlıkta olmak üzere yağlıboya ve grafit eserler de yer almaktadır.

Ebülfez Ferecoğlu 

1956'da Nahcivan'da doğdu. 1981'de Azerbaycan Ressamlık Üniversitesi'ni bitirdi. 1984'ta SSCB Ressamlar Birliği; 1996'da Azerbaycan Aydınlar Birliği üyesi oldu.

1981-1995 yılları arasında Nahcivan Güzel Sanatlar Okulu'nda resim öğretmenliği yaptı.

1997'den beri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde resim öğretmenliği yapıyor. Yeşilyurt'taki özel atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. @kanalkultur

Ebülfez Ferecoğlu - İstanbul’un Palet Arkası / 7 - 30 nisan 2016; Derinlikler Sanat Merkezi, Valikonağı Cad. Hacı Emin Efendi Sok. No: 72 D: 1, Teşvikiye - İstanbul; Tel.: +90 212 291 82 55

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder