Bu Blogda Ara

15 Kasım 2013 Cuma

Kadına Yönelik Şiddet, Türkiye'de Kadın Politikaları, Gezi Sürecinde Kadın... 3. Kadın Kurultayı

[KanalKultur] - TMMOB 3. Kadın Kurultayı, 16 - 17 kasım 2013 tarihleri arasında Ankara'da toplanıyor.

Kurultay "Açılış Konuşmaları"nı Ayşe Işık Ezer (Kurultay Düzenleme Kurulu Başkanı / TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi) ve Mehmet Soğancı (TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı) yapıyor.

3. Kadın Kurultayı'nda Doç .Dr. Elif Ekin Akşit (A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi) "Tarihsel Gelişim Sürecinde Kadın Hakları", Dr. Zeynep Beşpınar (Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü) "Türkiye'de Kadın Politikaları-Gericilik ve Piyasacılık Sarmalında Kadınlar", Canan Çalağan (KESK Kadın Sekreteri) "Toplumsal Cinsiyet Rolleri Açısından Türkiye'de Kadın Emeği" ve Müge Yetener (TTB Kadın Kolu) "Kadına Yönelik Şiddet; Nedenleri ve Sonuçları" başlıklı sunum yapıyor.

Kurultayda "Gezi Sürecinde Kadın" başlıklı toplantıda Beyza Metin (TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı) ve Mücella Yapıcı (TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi) söz alıyor.

"TMMOB'de Kadın Örgütlülüğü" (Kadın Kurultayları ve Kadın Çalışmalarının Değerlendirilmesi, Örgütlenme ve Mücadele Olanakları) TMMOB Kadın Çalışma Grubu tarafından ele alınıyor.

"TMMOB'de Kadın Örgütlenmesi" konusunda "Karar Gerekçelerinin ve Önergelerin Görüşülmesi"nin ardından, "Türkiye'de Kadının Durumu" konusunda "Karar Gerekçelerinin ve Önergelerin Görüşülmesi" yapılıyor.

Kurultay "Sonuç Bildirgesi" ile kapanıyor. [KanalKultur]

TMMOB 3. Kadın Kurultayı / 16 - 17 kasım 2013, Ankara; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Selanik Caddesi No:19/1, Yenişehir -  06650 Ankara; Tel.: (0312) 418 12 75

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder