Bu Blogda Ara

1 Şubat 2016 Pazartesi

Yücel Kale - Özgörü

[KanalKultur] - Bağımsız, arınmış düşüncelerinin, fikre ve oradan heykele dönüşmesi ve bu sürecin varolmanın farkındalığıyla beslenmesi, Yücel Kale’nin 'Özgörü' sergisini oluşturuyor.

Yücel Kale, 10 şubat - 12 mart 2016 günleri arasında 'Özgörü' adını verdiği sergisiyle Galeri G-Art'ta sanatseverlerle buluşuyor.

Ahşap malzeme üzerinden sanatsal üslubunu oluşturan Yücel Kale’nin bu sergide cam, bakır gibi farklı malzemeleri ustalıkla kullanışı, denemeye ve yeniliğe açık, keşifçi yönünü gösteriyor.

Sergide görme eylemini, kendine has şiirsel üslubu ile fantastik öğerler ve masallar üzerinden anlatım yolunu seçmesi, bakmak ve görmek arasındaki büyük farka dikkat çekiyor.

Sanatçının ürettiklerinin yalnızca heykel değil aynı zamanda resimsel öğeler taşıması da oldukça dikkat çekici bir unsur.

Sergide karşılaşılan formlar bizi çocukluğumuza götüren harikalar diyarının anahtarı...

Burada dikkat çekici diger unsur, portrenin önemidir.

Kullandığı her malzemede karşımıza çıkan kuvvetli portrelerde her türlü mimik ve ifade, eserin can alacı noktası halini alıyor.

İnsan ve hayvan karışımı figürler, izleyicinin gündelik yaşam gerçekliğinden masalsı bir diyara yolculuk etmeleri için bir kapı açıyor.

Yücel Kale

1971'de İstanbul'da doğdu. 1993 yılında girdiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü'nden 2000 yılında mezun oldu. [KanalKultur]

Yücel Kale - Özgörü / 10 şubat - 12 mart 2016; Galeri G-Art, Tomtom Mah. Kumbaracı Yokuşu, No:38/A, Beyoğlu - İstanbul; Tel.: (0212) 243 66 22


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder