Bu Blogda Ara

23 Şubat 2016 Salı

Kerem Ağralı - Nabız | The Pulse

@kanalkultur - Kerem Ağralı son iki yıldır üzerinde çalıştığı, farklı teknikte çalışmalarını içeren ‘Nabız’ isimli serisi ile 27 şubat - 2 nisan 2016 tarihleri arasında Daire Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor.

Sergide sanatçının desenleri, tuval, ahşap ve alüminyum üzeri çalışmaları ve bir heykeli yer alıyor.

Kerem Ağralı’nın çalışmaları, ilk bakışta çeşitli öykülerle örülü bir ‘kurgu’ izlenimi bırakıyor. Ancak izleyici çalışmaları dikkatle incelediğinde bütün bir kurgudan uzaklaşarak kendini birbirinden bağımsız çok sayıda hikayenin içinde buluyor.

Zaman, mekan ve malzeme karşıtlıkları ise, sergide dikkat çeken bir diğer konu. Kerem Ağralı’nın çalışmaları, barındırdığı bu karşıtlıkların çözümü için izleyiciyi uzun sürecek bir deneyimlemeye davet ediyor.

Gerçekte var olmayan mekanların önce sanatçının zihninde belirerek daha sonra sanat aracılığıyla izleyiciye aktarıldığı sergide, alışagelinen cisim ve nesnelerin sanatçının kompozisyonunda çok farklı roller teşkil ettiğini görülüyor.

Hayatın başlangıcı olan kanın rengi kırmızıyı, sanatçı sıklıkla eserlerinde kullanıyor. Ali Şimşek sanatçının bu vurgusunu şu sözleri ile ifade ediyor:

'Kırmızı bir çeyiz sandığından servis edilen çirkin yürek tam da Nabız’ın boğulduğu bir kafese dönüşüyor. Koltuk hep var Nabız resimlerinde… İktidar, boş zaman ve tembelliğin ve de sömürünün tarihsel nesnesi. En çok arzulanan mobilya! Mekanikleşmiş bir elden tutulan anahtar belki bu…. Tutsaklığın ya da umudun kilidi; bunu yaşananlar gösterecek.'

Kerem Ağralı

1977'de İstanbul'da doğdu. 2004'te Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nü bitirdi. Halen İstanbul Kadıköy'deki kendi atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. @kanalkultur

Kerem Ağralı - Nabız | The Pulse / 27 şubat- 2 nisan 2016; Daire Galeri, Boğazkesen Cad. No: 76A, Tophane - Beyoğlu - 34433 İstanbul; Tel.: 0 212 252 52 59

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder