Bu Blogda Ara

3 Şubat 2016 Çarşamba

Gülten İmamoğlu - Braha | Bereket

Gülten İmamoğlu - Şeffaf Ruhlar,
tuval üzeri akrilik boya, 98 x 160 cm.
@kanalkultur -  Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülten İmamoğlu, 14 ocak – 6 şubat 2016 tarihleri arasında, 'Braha | Bereket' adlı solo resim sergisiyle, Galeri FE'de sanatseverlerle buluşuyor.

Gülten İmamoğlu kendine özgü Organik Metastrata, Doğal Çoğalım tekniğiyle yarattığı renkli soyut çalışmalarıyla tanınıyor.

Organik Metastrata adlı özgün teknik, zengin renk tonlarının oluşturduğu birbirinin içine geçişen, üst üste binen ve sürekli çoğalan pek çok katmandan oluşuyor..

Renkler kendi anlamlarına ilaveten doğadaki mucizeleri anımsatan girdap biçimlerine de dönüşüyor. Her bir resmin kendine özgü nüveleri bulunuyor. Resimlerin geometrik altyapısı ve biçimlerinin yüzeydeki kuruluş yasaları yanında, sanatçıya has tekniğin sanatçının duygusal evreni ile birebir örtüşme içinde olduğu görülüyor.

Gülten İmamoğlu - Braha / Bereket,
tuval üzeri akrilik boya, 98 x 160 cm.
Sanatçı, zamanın hızla değişen kontrol edilemez gerçekliğine hükmetme gayretiyle ürettiği resimlerinde, heykelsi formlar yaratıyor.

Gerçekte, bu resimlerde insanoğlunun zaman karşısında yaşadığı çaresizliğine bir duruş ve zamana karşı bitmek bilmeyen savaş, zamanı kontrol altına alma arzusu ve gayreti yatıyor.

Aynı zamanda başlangıcından günümüze kutsal dinler, inançlar, mitolojik söylemler, varoluşa dair bitmek bilmeyen sorgulamalar ve göndermeler, zaman karşısındaki ruh halleri, evrenin sonsuz döngüsü, gelecek ve geçmiş ile ilgili mesajlar veriliyor.

İmamoğlu, renkleri akışkan kullanıyor ve renklerin kendi gerçekliğine hükmediyor. Kimi zaman yağlı boya tadında kimi zamanda suluboya akışkanlığında kullandığı boya tekniği ile sanatseveri hipnotize etmekte tereddüt etmiyor.

Melankolik duyguları, benzersiz heyecanları, idolleştirilmiş ölümleri ve yaşanabilir cennetleri resmetmek için kullandığı renkleriyle büyüleyici eserler yaratıyor.

Soyut figürlerin gizemli duruşunu ve değişkenliğini renklerin etkileyici sağlamlığı ve gerçekliği ile somutlaştırıyor.

Gülten İmamoğlu - Tutsak II,
tuval üzeri akrilik boya, 98 x 160 cm.
Gülten İmamoğlu

1970'de Tokat'ta doğdu. 1991'de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. 1993'te Yüksek Lisans ve 1998'de Sanatta Yeterlik derecelerini alarak Yardımcı Doçent kadrosuna atandı. 2005'te Doçent oldu. 2011'de Profesör olarak OMU Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'ne atandı.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası karma sergiye katıldı. San Francisco, NewYork, LasVegas, Chicago, Florida, Pakistan, İngiltere, Los Angales ve Bulgaristan da önemli sergiler gerçekleştirdi.

Altısı Amerika'da biri Londra'da olmak üzere yirmiyi aşkın kişisel sergi açtı. Los Angales ve Londra Cork Street'de önemli galerilerle çalışıyor. Las Vegas South Nevada Fine Art Museum daimi koleksiyonunda iki eseri yer alıyor. "International Contemporary Masters Book"da yer alan sanatçının yayınlanmış katalogları da bulunuyor.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) üyesi. @kanalkultur

Gülten İmamoğlu - Braha | Bereket / 14 ocak – 6 şubat 2016; Galeri FE, Cemil Topuzlu Cad. Kutmen Apt. No: 60/2 D: 4 Çiftehavuzlar - Kadıköy - İstanbul; Tel.: (0216) 368 03 78 


Gülten İmamoğlu - Tikva / Umut II,
tuval üzeri akrilik boya, 98 x 64 cm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder