Bu Blogda Ara

14 Kasım 2015 Cumartesi

Geçmişe Tanıklık

Aylin Zaptçıoglu - İsimsiz,
tuval üzeri yağlıboya, 178 x 98 cm., 2015
[KanalKultur] - Evin Sanat Galerisi, 07 – 15 kasım 2015 tarihleri arasında “Geçmişe Tanıklık” temasıyla kapılarını ziyaretçilerine açan ARTIST 2015 / 25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’na katılıyor.

Evin Sanat Galerisi, 7. Salon 712A numaralı standında Nuri İyem ve Nasip İyem’in eserlerinin yanı sıra Neş’e Erdok, Rahmi Aksungur, Cansen Ercan, Temür Köran, Hakan Gürsoytrak, Zulal, Hakan Cingöz, Emin Turan, Setenay Alpsoy ve Aylin Zaptçıoğlu’nun yeni eserlerinden oluşan bir seçkiyle yer alıyor.

16 Eylül – 31 Ekim tarihleri arasında Evin Sanat Galerisi’nde gerçekleşen “Nuri İyem 100 Yaşında / Portre” sergisi ile 100. yaşını kutlanılan Nuri İyem’in, sergi kapsamında gerçekleştirilen kendi atölyesinin canlandırılması, ARTIST 2015 / 25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’na taşınıyor.

Nuri İyem’in kendi çektiği fotoğraftan yola çıkarak hazırlanan atölye canlandırılması; sanatçının bitmemiş eserleri, paleti, fırçaları, kişisel eşyalarını içeriyor.

Türk figür resminin yaşayan en büyük ustalarından Neş’e Erdok’un “Licorne” ve “Klostrofobi” isimli yeni eserleri ve Türk heykel sanatının önemli isimlerinden Rahmi Aksungur’un kompozit ve bronz heykelleri de fuarda sanatseverler ile buluşuyor.

Hakan Cingöz - Monet ile Sohbet,
tuval üzeri yağlıboya, 82 x 146 cm., 2015
Bilinçaltından yola çıkarak oluşturduğu kompozisyonları ve renkleri kullanmadaki ustalığıyla etkileyici eserler yaratan Temür Köran; güncel konuları ele aldığı özgün tekniğiyle dikkat çeken Hakan Gürsoytrak; peyzaj ve portreleriyle tanıdığımız Cansen Ercan; ve kendi çektiği fotoğraflardan yola çıkarak tasarladığı kompozisyon ve foto-kolajları tuvale aktaran Zulal’ın eserleri de fuarın çarpıcı çalışmaları arasında.

Latin Amerika’da geçirdiği bir yılın ardından Batı ile Uzak Doğu kültürleri arasındaki ilişkiyi eserlerinde sorgulamaya devam eden Emin Turan da eserleriyle sergiye katkı sağlıyor.

Nes'e Erdok - Licorne,
tuval üzeri yağlıboya, 100 x 80 cm., 2015
Şehrin kimlikleri üzerine manifestolar yazan ve kentsel dönüşüm, çarpık kentleşme gibi konuları tuvalinde tartışan Setenay Alpsoy; film ve animasyon karelerini andıran, İzlenimci ressamlar gibi doğayı ışık ve renk yönünden işleyen yeni eserleriyle Hakan Cingöz fuar kapsamında sanatseverlerle buluşuyor.

Fuarda günlük hayatın karmaşasında kentli bireyin iç dünyasını sorgulayışını bize çoğu zaman cinsiyetsiz kimlikler üzerinden aktaran Aylin Zaptçıoğlu’nun eserlerini de görmek mümkün. [KanalKultur]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder