Bu Blogda Ara

9 Haziran 2015 Salı

Türkiye'de Geç Avangart ve Sanat Tarihi

Viyana Üniversitesi'nde, 1990'lar Türkiyesi'nde politik sanat üzerine çalışan Barış Acar, 13 haziran 2015 günü [saat: 15; Salt Galata - kurucu Garanti Bankası - Bankalar Caddesi 11, Karaköy - 34420 İstanbul; Tel.: +90 212 334 22 00] o dönemde Türkiye ile sanat tarihi arasındaki ilişkiyi masaya yatırıyor.

Fırat Arapoğlu'nun moderatörlüğündeki programda, 90'lı yılların sanatsal kopuşunu oluşturan ögelerin avangart, ilişkisel sanat ve sanatın politikası gibi olgularla bağlantısı irdeleniyor..

Bu çerçevede, "Analojik sanat tarihi yerine, 'yakınlaşmalara' dayalı bir sanat tarihi modeli nasıl kurulabilir?" ve "Türkiye'de bir geç avangarttan söz edebiliyorsak terimin kaplam ve içlemi nasıl oluşturulabilir?" gibi konular tartışmaya açılıyor.

Barış Acar

Sanat tarihçisi ve yazar. Procrustes'in Yatağı adlı, sanat tarihi üzerine sanat kitabı kısa bir süre önce Monokl Yayınları'ndan çıktı. Sanat Dünyamız, Cogito, Artist, rh+, Genç Sanat, Art Unlimited ve Istanbul Art News gibi birçok dergide sanat yazıları yayımlandı. Viyana Üniversitesi Sanat Tarihi Enstitüsü'nde doktora araştırmasını sürdürüyor.

Fırat Arapoğlu 

Sanat tarihçisi ve eleştirmen. Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora araştırmasını yürütüyor, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Genç Sanat, rh+, ICE, Istanbul Art News, Art Unlimited ve Flash Art gibi dergilerin yanı sıra Birgün ve Sol gazetelerinde yazıları yayımlandı. Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Şubesi'nin yönetim kurulu üyesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder