Bu Blogda Ara

3 Haziran 2015 Çarşamba

Belgesel ve Kent Mücadelesi - Karşı Propaganda

It's Open Academy ve Documentarist işbirliğiyle düzenlenen Belgesel Forumları'nın "Belgesel ve Kent Mücadelesi" konulu oturumunun 4 haziran 2015 günlü konuğu (saat 18, It's Open, İTÜ Taşkışla Kampüsü - İstanbul) İmre Azem.

Belgesel sinema ve video üretiminin bir direniş biçimi olarak araçsallaşması: Gerçeklik kavramı, etik kaygılar ve kırmızı çizgiler... “Ekümenopolis” ve “Agorafobi”nin ardından aynı tema üzerine çektiği yeni filminin hazırlıklarını sürdüren İmre Azem, kent mücadelesi bağlamında belgesellerin işlevini anlatırken konusuna yaklaşırken hissettiği bu kaygılar ve kırmızı çizgilerden de bahsediyor.

It's Open Academy

It’s Open ve Zero Media ortaklığıyla kurulan It’s Open Academy, İstanbul’da tutkuyla yaşayan ve habercilik, belgesel ve fotoğraf gibi alanlara ilgi duyan gençleri, bu alanların birikimli isimleriyle bir araya getirmeyi amaçlıyor. It’s Open Academy’nin hedefi, kentin genç kuşağından başarılı haberciler, araştırmacılar, yönetmenler, fotoğrafçılar ve sanatçılar yetişmesine katkıda bulunmak, Zero Media kapsamındaki dergi, internet sitesi ve internet televizyonu mecralarında bu gençlere üretimlerini sunabilecekleri kanallar açmak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder