Bu Blogda Ara

12 Mayıs 2015 Salı

Mehmed Şirzad - Ezelden Ebede

Prof. Mehmed Şirzad, ''Ezelden Ebede'' adlı kişisel sergisiyle 1- 30 haziran 2015 tarihleri arasında "Online Sergi" kapsamında Alta Sanat Galerisi'nde konuk oluyor. Bu, Alta Sanat Galerisi'nin 4. Online Sergisi.

Alta Sanat Galerisi Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Mehmed Şirzad'ın eserlerine yer verdiği 4. online sergisinde, sanatçının 6 adet tuval üzeri yağlıboya eserini sanatseverlerle buluşturuyor.

Sanatçı bu sergisindeki eserlerinde çeşitli konuları ele alıyor; yaşamsal faaliyetlerden elma ve buğday toplayıcıları, ayrıca bebek bekleyen kadınlar, şiddet gören kadınlar ayrıca bir sonbahar peysajı ve de hızla koşan hayal atlar ile felsefi düşüncelerini de tuvallere yansıtıyor.

Şirzad, eserlerinde köy ve kent yaşantısının ıstırabını ve dinamizmini felsefi bir duygu ile dile getiriyor.

Mehmed Şirzad 

Sanat eğitimini Azerbeycan Bakü Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde aldı.

1994 yılından itibaren Türkiye'de Niğde üniversitesi, Van Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Resim Bölümlerinde öğretim üyeliği yaptı.

Halen Kocatepe Üniversitesi'nde çalışmalarına devam ediyor.

Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde, 2001 yılından itibaren Almanya, Melle Galerisi'nde olmak üzere Moskova’da, Bakü’de, Nahçıvan’da Tiflis’de, Türkiye’nin birçok yerinde kişisel 20’nin üzerinde kişisel sergi açtı.

2013 yılında Florida State Üniversitesi sergi galerisinde düzenlenmiş olan karma sergi olmak üzere 80’nin üzerinde yurt içi ve yurtdışı karma sergilerine katıldı.

Çeşitli yarışmalarda ödüller aldı.

Azerbaycan Devlet Müzesi'nde, Tretyekov Devlet Galerisi'nde, Finlandiya Devlet Müzesi'nde Almanya-Melle Belediye Kolleksiyonu'nda olmak üzere dünyanın çeşitli müzelerinde, özel koleksiyonlarda; Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Koleksiyonu'nda, Bayındırlık Bakanlığı Koleksiyonu'nda, Sabancı Çimento Fabrikası Koleksiyonu'nda, Ankara Devlet Demiryolları Galerisi'nde eserleri bulunuyor.

Online sergi, www.altasanat.com adresinden 1- 30 haziran 2015 tarihleri arasında izlenebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder