Bu Blogda Ara

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Halil Akdeniz, Bedri Baykam, Bubi ve Yusuf Taktak - Dört Taraf

© Halil Akdeniz
Çağdaş Türk sanatının ustaları Halil Akdeniz, Bedri Baykam, Bubi ve Yusuf Taktak, 19 mayıs - 19 haziran 2015 tarihleri arasında, "Dört Taraf" isimli sergiyle Mine Sanat Galerisi Bodrum Yalıkavak Palmarina’da…

Az şeyle çok şey ifade eden ve motiflerinde zamanı, tarihi, zaman aşın kavramlarını kullanan Yusuf Taktak; yaşamın içinde, aşkları olan ve özellikle çevresinde ve dünyada gelişen olumsuzlara sanatıyla reaksiyonlar gösteren, hislerini dışa vuran ve taraf tutan bir sanatçı.

Bedri Baykam’ın “boyasal” bir sanat geçmişine sahip, yeni-dışavurumcu akımın öncülerinden biri olarak yaptığı multi-medya enstalasyonları, kolajlı siyasi sanat eserleri, taraf olduğunu gösteriyor.

Bubi, sürekli yeniyi, farklıyı arayan Dikişli İşler, Aplike Yüzeyler, Motifler, Şekilli Tualler ve Kafesler başlıklı dönemleriyle tanınıyor.

© Bedri Baykam
Halil Akdeniz, çağdaş Türk sanatı alanında eserleri ve araştırma yazıları ile sanatını icra ediyor. Düşey eksende derinlemesine olduğu kadar, yatay eksende boyuna okumaya da elverişli eserleri Anadolu’nun değişik kültür bölgelerini kapsayan çalışma dizilerinde “Anadolu Uygarlıkları – Kültürlerarası”, “Anadolu Uygarlıkları – Kültür çevresi”, “Anadolu Uygarlıkları – Kültür Logoları” ve “Anadolu Uygarlıkları – Kültür Bakiyeleri” üzerine yoğunlaşıyor.

Halil Akdeniz, Bedri Baykam, Bubi ve Yusuf Taktak - Dört Taraf / 19 mayıs - 19 haziran 2015; Mine Sanat Galerisi Bodrum Yalıkavak, Palmarina No: D105 Merkez Mah. Çökertme Cad., Bodrum - Muğla; Tel. +90 (212) 232 38 13

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder