Bu Blogda Ara

5 Mayıs 2015 Salı

Çetin Pireci - Yekvücut

[KanalKultur] - Çağımızın vazgeçilmezi hâline gelen dijital dünyada yaşanan gelişmelerin yol açtığı sonuçları sorgulayanlardan mısınız?

Çetin Pireci, ‘Yekvücut’ adını verdiği sergide, hiçbir elektronik cihazdan faydalanmadan, tamamen doğal yollarla meydana getirdiği eserleriyle bambaşka bir bakış açısını 12 mayıs - 6 haziran 2015 tarihleri arasında D’art Gallery’de sanatseverlere sunuyor.

Teknolojinin perçinlediği, artık bir açmaza dönüşen bireysellik ve yalnızlık üzerine tekrar tekrar düşünmemizi hedefleyen Pireci, dijitali bir kenara iterek yaptığı çalışmalarını paylaşıyor.

‘Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz’ her gün, bizi yalnızlığa sürükleyen nedenleri bulmaya daha çok yaklaşıyoruz.

Pireci, sizi dijitalin içinden doğala, yalnızlık bunalımına karşı ‘yekvücut’ soru sormaya çağırıyor.

Çetin Pireci

1983 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı bölümünden mezun oldu. 1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Ana Sanat Dalı bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Bugüne kadar, 3’ü kişisel olmak üzere yurtiçinde ve yurtdışında 80’den fazla bienale ve sergiye katıldı.

Çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürüyor. [KanalKultur]

Çetin Pireci - Yekvücut / 12 mayıs - 6 haziran 2015; D’art Gallery, Bereketzade Mahallesi, Hacı Ali Sokak, Şükran Apartmanı, No: 8, Kuledibi - Beyoğlu - İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder