Bu Blogda Ara

16 Eylül 2013 Pazartesi

Üstü Kalsın - Hatırlamıyorum... Niçin yapıldığını da hatırlayamıyorum...

Üstü Kalsın - Yönetmen - Ceren Bayar,
Elif Karadenizli, Dilek İyigün, Savaş İlhan,
Özge Kendirci; Yapımcı: Ankara Üniversitesi,
İlef Belgesel & Kısa Film Atölyesi; Kamera:
Savaş İlhan; Kurgu: Dilek İyigün; Yasal Hakları:
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi;
Belgesel, 2003, 26'
[KanalKultur] - 2000'li yılların başında F-Tipi Cezaevlerinin açılmasına karşı ölüm orucuna giren bir grup mahkûma karşı düzenlenen "Hayata Dönüş Operasyonu" çok sayıda mahkûmun hayatına mal olmuştu, pek çok mahkumu da sakat bırakmıştı... Sadece güncel olanın konuşulduğu; ama konuşulanların yeni güncel olanlara yerini bıraktığı ve hemen unutulduğu günümüz dünyasında bu ölüm oruçları ve "Hayat Dönüş Operasyonu" da unutuldu...

F-Tipi cezaevlerinin açılmasına karşı ölüm orucu yapan bir grup mahkum ve 19 aralık 2000 tarihinde yapılan "Hayata Dönüş Operasyonu" sonrasında Wernike-Korsakoff olan ve hafızalarını yitiren bu mahkumların tekrar sosyal yaşama dönme çabaları... Bu çabaların sonucunda kurdukları "yaşam evi", sosyalleşmek için insanlarla kurmaya çalıştıkları iletişim... Kendi hafızalarını yeniden kazanmaya ve dünyayı yeniden anlamlandırmaya çalışan bu insanların karşısında, operasyonu bütün gün canlı yayında televizyonlarda izledikleri halde operasyonun yıl dönümünü bile hatırlamayan bir toplum... Ve bu toplumun hafızasının, mahkumların hafızası karşısında aciz duruma düşüşü..

Ceren Bayar: 1980 yılında İstanbul'da doğdu. 1999 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne girdi. 2003 yılında Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Daha önce "Sabun" adlı kısa filmde yönetmenlik yaptı.

Elif Karadenizli: 1981 yılında Trabzon'da doğdu. 1999 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne girdi. 2003 yılında Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Daha önce "Sabun" adlı kısa filmde yapımcı olarak görev aldı.

Savaş İlhan: 1981 yılında Balıkesir'de doğdu. 1999 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne girdi. 2003 yılında Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun oldu. Daha önce "Sabun" adlı kısa filmde kameraman olarak görev aldı.

Dilek İyigün: 1981 yılında Ankara'da doğdu. 1999 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne girdi. 2003 yılında Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun oldu. Daha önce "Sabun" adlı kısa filmde kurgucu olarak görev aldı.

Özge Kendirci: 1981 yılında Konya'da doğdu. 1999 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne girdi. 2003 yılında Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun oldu. Daha önce "Sabun" adlı kısa filmde yönetmen yardımcısı olarak görev aldı. [KanalKultur]

Üstü Kalsın - Yönetmen - Ceren Bayar, Elif Karadenizli, Dilek İyigün, Savaş İlhan, Özge Kendirci; Yapımcı: Ankara Üniversitesi, İlef Belgesel & Kısa Film Atölyesi; Kamera: Savaş İlhan; Kurgu: Dilek İyigün; Yasal Hakları: Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi; Belgesel, 2003, 26'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder