Bu Blogda Ara

13 Mart 2014 Perşembe

Yusuf Katipoğlu - Dalgaların Sureti



[KanalKultur] - Yusuf Katipoğlu, "Dalgaların Sureti" adını verdiği kişisel sergisiyle 11 mart - 5 nisan 2014 tarihleri arasında Galatea Art Gallery de sanatseverlerle buluşuyor.

Karadeniz'in hırçın dalgalarından aldığı enerjisini, Katipoğlu'nun bu sergideki tüm resimlerinde görebiliyor.

Sergide; sanatçının sanatında arkasında bıraktığı elli yıl boyunca gördüğü - bildiği- yaşadığı olay - kişi ve nesnelerden yola çıkarak oluşturduğu tüm yapıtlarında, kendine özgü sanatta söz - özgünlük - bilek - renk özdeğişine sadık kalınıyor.

Sanatçı, özgünlüğünden taviz vermeden, ancak değişmekten ve değiştirmekten kaçmayan çizgisiyle bu yoldaki yeni adımlarını paylaşıyor.

Yusuf Katipoğlu

1941 yılında Trabzon'da doğdu. 1968'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi Yüksek Resim Bölümü'nden mezun oldu. Akademi'nin Avrupa Burs Sınavı ilk sergisi oldu (1971). Trabzon'da resim öğretmenliği yaptı (1971-1980).1975'te Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'ni kurdu ve yöneticiliğini üstlendi. Türkiye'de ilk uygulamalarından olan Ergun Kolbek ile Pandomim çalışmalarına katıldı. Ellinin üzerinde kişisel sergi açtı. 1980'den bu yana Kuzguncuk Üsküdar'da yaşıyor ve çalışmalarına devam ediyor. [KanalKultur]

Galatea Art Galeri, Asmalımescit Mah. Sofyalı Sok. No: 12/3, Beyoğlu - İstanbul; Tel.: (0212) 245 80 38

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder