Bu Blogda Ara

16 Aralık 2013 Pazartesi

Özgür Demirci - Geldik, Yoktunuz.

[KanalKultur] - Özgür Demirci; kentleşme, siyaset, ekonomi, toplumsal hareketler ve devlet-kontrol ilişkileri gibi konulardan faydalanarak, gündelik yaşamdan absürd hikâyeleri, kişisel deneyiminin süzgecinden geçirerek çalışmalarına aktarıyor. Çalışmalarını resim, yerleştirme, video, fotoğraf, performans gibi farklı disiplinlerde gerçekleştiriyor. Sanatçını işleri, kamusal ile özelin arasındaki esnek alana göndermeler yapıyor.

"Geldik, yoktunuz.", ışık ve ses kullanımına dayalı interaktif ve mekânsal bir yerleştirme. Bu yerleştirme, izleyicinin fiziki katılımıyla anlam kazanarak, birlikte eylem yapma, katılımcılık ve kolektif hareket etme üzerine tekrar düşündürmeyi amaçlıyor.

Özellikle beden ve bedensel katılımının etkilerine odaklanan çalışma, bireylerin katkısıyla biçimlenen kitlenin gücünü gösterebilmek ve gözlemlemek üzerine sembolik bir düzenek...

Pasaj'da, 17 ocak - 9 şubat 2014 tarihleri arasında, Özgür Demirci, kolektif bilinç anlayışını temel alarak, sergi mekânını kamusal eylem platformuna çevirmeyi hedefleyen interaktif ışık yerleştirmesinde, bir arada olmak, katılımcılığın gücü gibi tanıdık kavramları–bizzat fiziksel deneyim ile düşündürmeyi / hissettirmeyi amaçlıyor ve izleyiciyi bu kolektif eylemi oluşturmaya ve deneyimlemeye davet ediyor.

Özgür Demirci

1982'de Konya'da doğdu. 2007 yılında, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Bileşik Sanatlar Bölümü'nden mezun oldu. 2010 yılında, Göteborg Üniversitesi (İsveç), Valand Güzel Sanatlar Akademisi'nden yüksek lisans derecesini aldı. Aynı sene Borusan Sanatçı Atölyesi Programı'na kabul edildi. 2011'de İtalya'da (Biella) Cittadellarte – Fondazione Pistoletto, 2012'de Japonya'da Arcus Project (Moriya) sanatçı programlarına katıldı.

İşleri; Türkiye, İsveç, Almanya, İtalya, Japonya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerine sergilendi. Katıldığı grup sergileri arasında; Che Kyongfa küratörlüğünde Arcus Project Studio Show (Moriya); Abaseh Mirvalı küratörlüğünde Reflecting on Reflection, Galeri Mana (İstanbul); Emelie Storm, Yitian Tong ve Azadeh Esmaili küratörlüğünde La Turo De Babel, Gallery Experimentell (Göteborg) ve Nicoletta Daldanise küratörlüğünde Money Issue (Elmas Deniz ile) Pasajist (İstanbul) yer alıyor. Çalışmalarına İstanbul'da devam ediyor.

Pasaj

Pasaj, bağımsız bir sanatçı inisiyatifi. Sosyal içerikli proje odaklı ve disiplinlerarası etkinliklerle İstanbul sanat ortamında yerli ve yabancı sanatçılar ile birlikte çalışıyor. Sanatçıların işlerini üretip sergileyebilecekleri, seyirci ve katılımcılarla paylaşıp tartışabilecekleri bir alan. [KanalKultur]

Özgür Demirci - Geldik, Yoktunuz. / 17 ocak - 9 şubat 2014; Pasaj, Banker Sokak No: 6B Galata, Beyoğlu -  İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder