Bu Blogda Ara

11 Ekim 2014 Cumartesi

Ilgın Seymen - Sonsuz Körlük | Forever Blind

Ilgın Seymen - Blind Love | Kör Aşk,
plastik şişeler, poliüreten köpük,
sprey boya, demir çubuklar,
epoxy yapıştırıcı,
Dimension w70 cm | 10 cm h70 cm.
[KanalKultur] - Ilgın Seymen, "Sonsuz Körlük" isimli kişisel sergisiyle, 22 ekim – 29 kasım 2014 tarihleri arasında art ON Istanbul'da sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı çalışmalarında günlük hayatın vazgeçilmez parçaları olan tüketim malzemelerinden yola çıkarak, çağımız insanının alışveriş odaklı yaşam modelini renkli, kara mizaha dayalı bir dil geliştirerek büyüteç altına alıyor.

Çalışmaları uluslararası bağlamda San Francisco, New York, Berlin ve Seul'de farklı sergilerde gösterilen Ilgın Seymen, "Sonsuz Körlük" sergisinde farklı form arayışlarına girerek, heykel, kağıt çalışması, kolaj ve yerleştirme teknikleriyle ilişkiye girerek disiplinlerarası bir yaklaşım açısıyla izleyicilere farklı deneyselliklerin kapılarını aralıyor. Sanatçı, tüketim çılgınlığının hedonist duyguları kamçılayan özelliklerini, reklam dilinde kullanılan mesajlardan yola çıkarak eleştirel bir açıdan ele alıyor. Mutluluğun sürekli olarak daha fazla ve daha lüks tüketim olarak tanımlandığı çağımızda, sanatçı iki farklı metafordan yola çıkarak, sosyolojik ve psikolojik açılımlara sahip olan bir sergileme biçimi geliştiriyor. Bu metaforlardan ilki "pembe dünya", diğeriyse onun arkasındaki "gerçek dünya". Sergiye ismini veren "Sonsuz Körlük" ise, bu iki ayrı kavramın birbiriyle olan ilişkisiyle oluşan eleştirel bir yaklaşımın ürünü.

Serginin ismi öte yandan sadece kendi gözlerimizi boyamaya odaklı kozmetik ve güzelleştirici ürünlerin verdiği anlık mutlulukların körleşme yaratan sistemine gönderme yapıyor. Seymen, kendisinin de bir parçası olduğu bu düzende sahip olduklarımızın bir tür bağımlılık yarattığının da altını çiziyor. "Sonsuz Körlük" fark etmeden parçası olduğumuz alışkanlıklar zincirinin ne kadar tehlikeli olduğunu imgelere dayalı olarak izleyicilere duyumsatıyor.

Ilgın Seymen 

2002 yıllarında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını 2007 yılında San Francisco Güzel Sanatlar Akademisi'nde Heykel Bölümü'nde tamamladı. [KanalKultur]

Ilgın Seymen - Sonsuz Körlük | Forever Blind / 22 ekim – 29 kasım 2014; art ON Istanbul, Şair Nedim Cad. No: 4, Akaretler - Beşiktaş - 34307 İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder