Bu Blogda Ara

15 Ekim 2014 Çarşamba

Hülya Sarı - Pusula

[KanalKultur] - Hülya Sarı, "Pusula" adını verdiği kişisel resim sergisiyle 11 - 31 ekim 2014 tarihleri arasında Gergedan Sanat Galerisi'de sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, sanata bakışı ve "Pusula" adlı sergisine dair şunları kaydediyor:

"Resim yapmak renkleri ve formları görme duygusunun verdiği imkanla keşfe çıkanların serüvenidir. İç dünyasının farkında olan insan onu ifadelendirmek için sanatı araç olarak kullanmıştır.

Bundan yola çıkarak her devrin sanatı içinde soyut bir ifade biçimi olmuştur. Bu farkındalık benim de resme bakış açım olan soyutun gerçekliğini keskin bir hatla ortaya koyuyor. Yani resimde arayışım resmin dilinin iç dünyamıza konuşmasıdır.

Çizgi, resimlerimin temel ifade aracıdır. Çizgiyi, boşluğu tanıtan plastik bir benliğe büründürmeye çalıştığım gibi boşluğun anlamlandırılmasında da anlatıcı unsur olarak kullandım.

Çizginin hassasiyeti konuyla bütünleşince denizin hırçınlığı, teknenin konstrüksüyonu ve İstanbul'un ruhuyla insanı anlatırken iç ve dış dengeleri renkle kompoze ettim. Ayrıca çizgi kitlenin içinde ve formun belirlenmesinde kontür olarak da resimde konuyu bütünlemesi için önemli bir unsur oldu.

Pusula adlı bu sergide yaşamın kaosunda boğulan toplumun yaşadığı zaman ve mekana nasıl da acımasız davrandığını, bu değerlerin düşünmeden ne kolay harcandığını sorguluyorum.

Kaybettiklerinin farkındalığı ile pusulası şaşmışların tepkisizliğine tepkimdir. Resimlerimdeki fantastik anlatım, soyutladığım her form izleyiciye tutmaya çalıştığım bir aynadır, bir manadır. Resimle serüvenim duygularımın bilinçaltından dökülmesidir. Fantastik anlatımımla resmimde olmayacak olanı olmasını istediğim gibi göstermeye çalıştım. Amacım çizgiyi, rengi ve biçimi düşünce ile birleştirerek resmimi oluşturmaktır." [KanalKultur]

Hülya Sarı - Pusula / 11 - 31 ekim 2014; Gergedan Sanat Galerisi; Kuloğlu Mahallesi, Altıpatlar Sokak No: 15/1, Çukurcuma - Beyoğlu - İstanbul; Tel.: 0212 292 06 50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder