Bu Blogda Ara

9 Kasım 2013 Cumartesi

Mevlana Celaleddin-i Rumi - Aşkın Dansı | Rumi - The Dance of Love


 
Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol,
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,
Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol,
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol,
Hoşgörülülükte deniz gibi ol,
Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol...'
[Mevlana Celaleddin-i Rumi]

[KanalKultur] - 13. yüzyıl.. Anadolu.. Aşkın ve sevginin çığlığını haykıran bir adam. Yüzyılları aşan şiirleriyle, hümanizmin temellerini atan bir kalp. Gel, çağrısıyla zamanı ve insanlığı sürükleyen bir şair. Doğunun ve batının sevgi önderi.. Mevlana Celaleddin Rumi.

Yüzyılları aşan evrensel barış, hümanizm, kardeşlik ve aşk düşünceleriyle tüm dünyada geniş kitleler tarafından sevilen ve saygı duyulan, büyük felsefi düşünür ve şair Mevlana Celaleddin-i Rumi belgesel filmin ana konusu oldu.

Düşünceleri 13. yüzyıldan günümüze kadar uzanan, aşk ve hümanizm temalarıyla insanlığı kucaklayan Mevlana'nın evrensel düşüncelerini şiirsel ve dramatik bir dille anlatan belgesel, Mevlana'yı ve eserlerinin insanlığı aydınlatan ışığını aşk, sema ve ney kavramlarıyla açıklıyor.
"Mevlana Aşkın Dansı" Anadolu'dan yayılan Mevlana'nın sevgi ışığını canlandırma sahneleri, görsel animasyon ve şiirsel anlatım tarzıyla izleyiciye sunuyor.

"Mevlana Celaleddin-i Rumi - Aşkın Dansı"  ilk defa özel 3D, matte painting ve 14. yüzyıl minyatürlerinin dijital ortamda yeniden yaratılmasıyla yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor.

Kürşat Kızbaz

1981 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- TV ve Sinema bölümü mezunu. 2002 yılında yönetmenliğini üstlendiği, Mevlana'nın evrensel barış ve hümanizm duygularını yansıtmaya çalıştığı 'Rumi-Ahlaf', tüm dünyada Discovery Channel, Discovery Europe ve NTVmsnbc aracılığıyla izleyiciyle buluştu.

İkinci belgesel filmi olan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün barış sözleri üzerine kurguladığı, 'Çanakkale Destanı 1915'i (The Epic of Gallipoli 1915) (2004) Çanakkale Savaşları'nda savaşan, yaralanan ve hayatını kaybeden tüm askerler ve aileleri anısına hazırladı. [KanalKultur]

Mevlana Celaleddin-i Rumi - Aşkın Dansı | Rumi - The Dance of Love - Yönetmen: Kürşat Kızbaz; Senaryo: Kürşat Kızbaz; Yapım: Imagine Film Productions; Yapımcı: Kürşat Kızbaz; Görüntü: Levent Vural; Kurgu: Vedat Vural; Müzik: Ömer Faruk Tekbilek, Yansımalar, Sezen Aksu, Burcu Güneş; Oyuncular: Sinan Tuzcu, Burak Sergen, Özcan Deniz, Müşfik Kenter, Selçuk Yöntem, Turan Özdemir; Türkiye, 2008, 60'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder