Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2013 Salı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü 50. Yılını Kutladı

[KanalKultur] - İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü 50. yılını 01 - 03 kasım 2010 günleri arasında düzenlediği bir etkinlik ile kutladı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü, 1960 yılında Prof. Dr. Mümtaz Turhan'ın çabası ile "Sosyal Antropoloji ve Etnoloji Kürsüsü" adıyla 01.06.1960'ta kuruldu. İlk kürsü başkanlığını Prof. C. W. M. Hart yaptı. 1969 - 1987 yılları arasında Prof. Dr. Nephan Saran kürsü ve bölüm başkanlığını sürdürdü. 1987'den itibaren de Prof. Dr. Taylan Akkayan tarafından yönetiliyor. Halihazırda Sosyal Antropoloji, Fizik Antropoloji ve Paleoantropoloji Anabilim Dallarında eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunuyor.

01 kasım 2010 günü Fakülte Kurul Odası'nda başlayan etkinlikte "Tanıtım ve CD Gösterisi"nin yanı sıra, Prof. Dr. Taylan Akkayan "Antropoloji Bölümünün Elli Yılı" başlıklı bir konuşma yaptı. Onur konuklarının konuşmalarının ardından "Doğanın Sunduğu, İnsanın Bulduğu, Kültürün Yücelttiği Gümüş" adlı belgesel fotoğraf sergisi açıldı ve "İnsanın Eli Gümüş'ün Dili" başlıklı bir gösteri düzenlendi.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taylan Akkayan'ın "Antropoloji Bölümünün 50 Yıllık Birikimi", Prof. Dr. Yüksel Kırımlı'nın "Toplumsal Cinsiyet", Prof. Dr. İzzet Duyar'ın "Yaşam Kalitesini Yükselten Ergonomi", Prof. Dr. Akile Gürsoy'un "Antropoloji ve Mizah", Prof. Dr. Zafer İlbars'ın "Suç Antropolojisi", Prof. Dr. Yaşar İşcan'ın "Adli Antropoloji ve yine Prof. Dr. Taylan Akkayan'ın "Kültürel Engellerimiz" başlıklı sunumları 02 kasım 2010 günü devam eden etkinliğin bir dizi sunumu arasındaydı.

03 kasım 2010 günü sona eren etkinlikte, "Ayasofya Müzesi" ve "Sultanahmet Camii"yle birlikte Feyhamam Duran Resim Galerisi ziyareti yer aldı. [KanalKultur]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder