Bu Blogda Ara

17 Şubat 2016 Çarşamba

Emre Senan - Yazılmamış Bir Ansiklopedi İçin Resimler - 1 - | Plates for an Unwritten Encyclopedia -1 -

@kanalkultur - Emre Senan,14. kişisel sergisiyle Galeri Apel'de 13 şubat - 19 mart 2016 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Senan, henüz yazılmamış ve ne zaman yazılacağı da bilinmez bir ansiklopedi için görüntüler sunuyor.

Sergi, bu ansiklopedi için yapılanların ilk sunumu, kimbilir belki de ilk fasiküle ait işlerdir.

İşler arasında farklı boyutlarda akrilikle boyanmış, püskürtme boyası ile çizilmiş tuvaller ve video yerleştirmeler bulunuyor.

* * *

Emre Senan presents his 14. personal exhibit at Gallery Apel at Saturday, February 13th.

Presenting visuals for a yet unwritten encyclopedia that may well remain unwritten.

This exhibit is the first presentation for this encyclopedia, including works belonging to what may be the first fascicle.

Included are pieces in different sizes, paintings with acrylics, drawn with spray inks and video installations. The exhibit will remain open until March 19th.

Emre Senan

1954 Konya doğumlu. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu Grafik Tasarım Bölümü mezunu. Öğrencilik yıllarında İstanbul Reklam'da çizgi filmcilik yaptı. Mezun olduğu okulda asistanlığa başladı YÖK yasasının çıkmasıyla beraber istifa etti. Özel sektörde çalışmaya başladı. Yayın dünyasına kitap kapakları ve illüstrasyonlar üretti. Basında sürekli karikatür çizdi. Sırasıyla Yorum, Markom, Reklamcılık Klan ve Euro RSCG adlı reklam ajanslarının kurucusu, ortağı ve yaratıcı yönetmeni oldu. 1980 den bu yana tasarım, canlandırma sineması ve çağdaş sanatlarda aktif olarak çalışıyor. Metis yayınlarından "Karakatür" adlı kitabı yayınlandı. Çizgi Filmciler Derneği'nde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık yaptı. Yurt içinde ve dışında grafik tasarım, karikatür ve çizgi film yarışmalarında birçok ödül kazandı. Yapıtları Kanada, İsviçre, Almanya, İran, Avusturalya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Kore'de sergilendi ve müzelere kabul edildi. Çağdaş sanatlarla aktif olarak uğraşıyor. 2005 yılında Prof. Ayşegül İzer'le birlikte Emre Senan Tasarım Vakfı'nı (ESTV) kurdu. 2007 yılından beri kendi tasarım atölyesinde çalışıyor. MSGSÜ Grafik Tasarım Bölümü öğretim üyesi. @kanalkultur

Emre Senan - Yazılmamış Bir Ansiklopedi İçin Resimler - 1 - | Plates for an Unwritten Encyclopedia -1- / 13 şubat - 19 mart 2016; Galeri Apel, Hayriye Cad. No: 5A, Galatasaray - İstanbul; Tel.: 0212 292 72 36

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder