Bu Blogda Ara

23 Ekim 2014 Perşembe

Tayfun Gülnar - İmgelere Övgü

[KanalKultur] - Tayfun Gülnar, "İmgelere Övgü" isimli ilk kişisel resim sergisi ile 23 ekim - 15 kasım 2014 tarihleri arasında Derinlikler Sanat Merkezi'nde sanatseverle buluşuyor...

Sanatçı sergide yer alan işlerini şu şekilde açıklıyor:

"Düş mü gerçek mi hangisinin ağır bastığını bilemediğim bir hesaplaşma yaşıyorum. Yoksa düşle gerçeğin arasındaki bağı sorgularken düşlediğimi gerçeğe mi giydiriyorum?

Tual üzerine işlemeden önce eskizleriyle kafa yorarak, atölyede sıkışmış kaybolmuş birçok desenle iletişim kurarken geçmişe dönüyorum. Bilinçaltında sıkışmış anıları ve o günün bıraktığı izleri de tekrar hatırlamama olanak sağlayan bir sistemle resim yapıyorum.

İyi bir imge, izleyen zihninde çağrışım zincirleri kuran imgedir. Yapılan bütün çağrışımlar birbiriyle ilişkilidir. Bir coşku bütünlüğü yaratacak şekilde birbirine bağlanmıştır. Bütün bunlardan dolayı, iyi bir şiir coşkulardan ve düşüncelerden yola çıkıp nesnel gerçeklere varmaz, aksine, nesnel gerçeklerden yola çıkarak duyu, coşku ve düşünce yaratır."

İmge kurulurken, "birbirine yaklaştırılan iki gerçeğin arasındaki ilişki ne kadar uzak ve doğru olursa imgenin o oranda güçlü olacağını, o oranda coşkusal güç ve şiirsel gerçek'e sahip olacağını" da Pierre Reverdy söylüyor. "İmge yaşamın bütünselliğinden fırlamış bir ateş topudur. Onun içinde hem cennet hem cehennem, hem geçmiş hem gelecek yalazlanır durmadan. İşte bu yalazın içinde bilinç ve bilinçaltı hınzırca gülümser insana. Bu nedenledir ki imge, vazgeçilemeyen bir bela ve bu belaya gelen kurtuluştur."

Tayfun Gülnar

1992 yılında İstanbul'da doğdu. 2009 yılında Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü'nü tamamladı. 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü'nü, 2011 yılında ise Resim Bölümü'nü kazandı. Sanatçı çalışmalarına İstanbul'da devam etmektedir.

Ödülleri

2013 ve 2011 yılında, İpek - Ahmet Merey Ödülleri Başarı Ödülü
2011 yılında, Ulus Lions Kulübü Sanat Ödülleri İkincilik Ödülü [KanalKultur]

Tayfun Gülnar - İmgelere Övgü / 23 ekim - 15 kasım 2014; Derinlikler Sanat Merkezi, Teşvikiye Cad. Nar Apt. No: 59 D. 2, Teşvikiye - Şişli - İstanbul; Tel.: 0212 291 82 55

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder