Bu Blogda Ara

28 Ekim 2014 Salı

Setenay Alpsoy - Kusurlu Güzellik

[KanalKultur] - Setenay Alpsoy'un dördüncü kişisel sergisi "Kusurlu Güzellik" 114 ekim - 4 kasım 2014 tarihleri arasında Evin Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, yeni sergisinde, kendine has üslubu ile günden güne değişen İstanbul'a, yeniden bakmanın yollarını arıyor.

"Ne kuşların cıvıltıları, ne oynayan çocukların kahkahaları, ne de seyyar satıcıların sesleri... Sokağa bakan pencereyi açtığımda artık sadece kenti kemiren iş makinelerinin mekanik homurtularını duyuyorum" diyen Alpsoy, sayısı gitgide artan dev yapılar, kişiliksiz binalar ve meydanların beton alanlara dönüşümü karşısında hepimizin gittikçe yabancılaştığı bu kente, kendi penceresinden bir bakış sunuyor.

Sanatçı için, "talan" olarak gördüğü bu değişimi resmetmek zor, ancak bir o kadar da anlamlı; "kokuların saniyeler içinde beynimizin dehlizlerinde saklanmış anıları gözümüzün önüne getirdiği söylenir. Bu sergi de bende aynı hissiyatı uyandırıyor; içinde hem hüzün, hem korku, hem sevgi, hem telaş olan tuhaf bir tat."

Alpsoy, resimlerinin kimisinde, kentin yapılarının cam yüzeylerindeki yansımalara odaklanıyor.

Ressamın bu yansımalara yüklediği anlamlar, Frederic Jameson'un, Bonaventura Oteli'nin parlak cephesine dair söylediği  "otelin dış duvarlarına bakmaya çalıştığınızda oteli değil, yalnızca etrafındaki herşeyin çarpık görüntülerini görüyorsunuz" cümlesini hatırlatıyor.

Setenay Alpsoy

1983'de İstanbul'da doğdu. 2005'te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü'nden mezun oldu.

2009'da da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.

Ödülleri

2005 Türk Kalp Vakfı Resim Yarışması, 2.'lik Ödülü.
2005 İpek – Ahmet Merey Sanat Ödülleri, Resim / Heykel Yarışması Başarı Ödülü. [KanalKultur]

Setenay Alpsoy - Kusurlu Güzellik / 14 ekim - 4 kasım 2014; Evin Sanat Galerisi, Büyük Bebek Deresi Sokak No:13, Bebek - 34342 İstanbul; Tel.:+90 (212) 265 81 58 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder