Bu Blogda Ara

22 Ekim 2014 Çarşamba

Nejdet Vergili - Rüzgar






[KanalKultur] - Nejdet Vergili "Rüzgar" isimli kişisel sergisiyle 16 ekim - 9 kasım 2014 tarihleri arasında Galeri Selvin'de sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, zaman ve yer kavramlarının adeta boyut değiştirdiği, biraz da soyutlaştığı resimlerinde kendi coğrafyasındaki izlerden yola çıkarak daha büyük bir haritada yolculuk yapmaya çalışıyor.

O'nun bu soyut sayılabilecek atmosferler içindeki kahramanları ''modern yaşamlar''ın kıyılarında herşeye rağmen güçlü duruyorlar, sade dostlukların şarkısını söyleyip oynuyorlar ve izleyiciyi de hayatın asıl anlamlarını yakalamaya ve bu oyunlara davet ediyorlar.

Vergili, "Rüzgar" ismini verdiği  bu sergisinde büyük boşluk geometrisi içinde yer alan figürleri ve renkleriyle yine ilginç kurgulara imza atıyor. Bir süredir göremediğimiz bisikletler yeniden sahneye çıkıyorlar ve eserlerinin baş rollerini üstleniyorlar.

Nejdet Vergili 

1954 yılında Bafra'da doğdu.1980'de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü birincilikle bitirdi.

2007 yılından itibaren İtalya'da çalışmalarına ağırlık verdi. Floransa, Roma, Venedik de sergiler açtı.

2010 yılında İtalya'da değişik şehirlerde kısa aralıklarla açtığı sergilerle adından bahsettirdi.

2011 eylül ayında Treviso kentinde sergi açtı.

Türkiye dışında da çalışmalarına devam ediyor. [KanalKultur]

Nejdet Vergili - Rüzgar / 16 ekim - 9 kasım 2014; Galeri Selvin, Arnavutköy Dere Sok. No:3, Arnavutköy - Beşiktaş - İstanbul; Tel.: 0212.263 74 81

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder