Bu Blogda Ara

31 Mart 2014 Pazartesi

Karain Belgeseli

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, insanlık tarihinin en eski yerleşimlerinden olan Antalya Karain Mağarası'ndaki tarihöncesi buluntularıyla ilgili bir belgesel hazırladı.

Belgesel, "Türkiye'nin İlk Sakinleri" serginin açıldığı 2009 - 2010 tarihleri arasında Türkiye ve Fransa'daki kentlerin yanı sıra Paris İnsanlık Müzesi'nde izleyiciyle buluştu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından çekilen Dr. Cenk Demirkıran'ın yönettiği "Karain" isimli belgesel film 25 dakika. 2001'de başlayıp 2005'te kurgusu tamamlanan, 2008'de de altyazıları hazırlanan Karain belgesel filminin çekimleri Ankara, Antalya ve Paris'te gerçekleştirildi.

Anadolu'nun, yaşam açısından 350 bin yaşında olduğu tahmin edilen mağarası, Karain ismini taşıyan belgeselin Genel Koordinatörü Prof. Dr. Suat Gezgin. Ankara Üniversitesi ve Paris İnsan Paleontolojisi Enstitüsü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile Karain Kazısı ve Mağarası hakkında bir film yapmayı amaçlayan Prof. Dr. Gezgin bu filmin çekilmesi için Dr. Cenk Demirkıran ve Güçlü Gülan'ı seçmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder