Bu Blogda Ara

6 Mart 2014 Perşembe

Cansen Ercan Resim Sergisi


[KanalKultur] - Evin Sanat Galerisi'nde 2012 yılında gerçekleşen sergisi ile Sedat Simavi Ödülleri Görsel Sanatlar Ödülü'nü kazanan Cansen Ercan, 6 mart – 5 nisan 2014 tarihleri arasında izleyicisiyle yeniden buluşuyor.

Cansen Ercan, peyzajlar, portreler ve nülerden oluşan yeni sergisinde, daha önceki sergilerinde olduğu gibi renk ve biçimin ön planda olduğu kompozisyonlarıyla karşımıza çıkıyor. Özellikle portreleri ve nülerinde ifadeyi de bu dengenin içine ustalıkla yerleştiren sanatçı, benzetme kaygısından çok resmin kendi sorunlarıyla ilgileniyor.

Sanatçı, konunun resmin önüne geçmemesine önem verirken, kullandığı nesnelerin de resmi güçlendirmek için birer araçtan ibaret olduğunun altını çiziyor. Resimlerinde çoğunlukla gri tonların ağırlıkta olduğu sanatçı, grileştirilmiş renklerden vazgeçmeden paletine farklı renkler de katarak izleyicisine daha canlı bir dünya sunuyor.

Cansen Ercan

Cansen Ercan 1958 yılında Kars'ta doğdu. 1982 yılında ODTÜ İdari İlimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 1987 yılında MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Neşet Günal ve Neş'e Erdok Atölyesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamladı. Çalışmalarına İstanbul Kuzguncuk'taki atölyesinde devam ediyor. [KanalKultur]

Cansen Ercan Kişisel Resim Sergisi / 6 mart - 5 nisan 2014; Evin Sanat Galerisi, Büyük Bebek Deresi Sokak No:13, Bebek - 34342 İstanbul; Tel.: (0212) 265 81 58 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder