Bu Blogda Ara

24 Eylül 2013 Salı

Portreler: Çığlık, A'nın Portresi...

Nuri İyem - 'Çığlık',
Duralit Üzerine Yağlı Boya, 55 x 45 cm., 1960
[KanalKultur] - Evin Sanat Galerisi sezonun açılışını birlikte çalıştığı sanatçılarının daha önce sergilenmemiş eserlerinden oluşan "Portreler" sergisi ile yapıyor.

Sanat tarihi boyunca varolan ve her dönemde önemli bir yeri olan 'portre', salt modelin dış görünüşünü değil, aynı zamanda modelin ruhsal ve duygusal durumunu sanatçının gözünden yansıtır. Sanatçı, karşısındaki ifadeyi hem içinde yaşadığı dönemin hem de kendi iç dünyasının etkisiyle yorumlar.

Evin Sanat Galerisi'ndeki portre sergisi, farklı kuşaklardaki on ressamın kendilerine özgü üsluplarıyla ortaya koydukları portrelerinin yanı sıra Nasip İyem ve Rahmi Aksungur'un büstlerini bir araya getiriyor.

Sergide Nuri İyem'in alışılagelmiş Anadolu kadını portrelerinden farklı olarak 1953'te yaptığı ünlü besteci Beethoven portresi gibi farklı eserleri de yer alıyor.

Türk resminin yaşayan en büyük ustalarından Neş'e Erdok'un portrelerinin yanı sıra özgün portreleriyle Cansen Ercan, bilinçaltı okumalarıyla ürettiği portreler ile Temür Köran, güncel konuları irdelediği resimleriyle Hakan Gürsoytrak "Portreler" sergisinin önemli isimleri.
 
Neş'e Erdok - 'A'nın Portresi',
Tuval Üzerine Yağlı Boya, 100 x 80 cm, 2013
Özellikle kadın portreleriyle dikkat çeken Zulal, kişisel sergilerinde portre geleneğini sıklıkla vurgulayan Emin Turan ve Hakan Cingöz'ün eserlerine Setenay Alpsoy ve Aylin Zaptçıoğlu'nun bu sergi için ürettikleri resimleri eşlik ediyor.

Portreler Sergisi 28 eylül - 9 kasım 2013 tarihleri Evin Sanat Galerisi'nde.. [KanalKultur]

Evin Sanat Galerisi, Büyük Bebek Deresi Sokak No:13, Bebek - 34342 İstanbul; Tel.:(0212) 265 81 58

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder