Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2013 Salı

Atalarımızın Yüzleri - Safari zum Urmenschen

"Safari zum Urmenschen" / 11.11.2011 - 30.4.2012; Dresden

"Australopithecus afarensis", "Australopithecus africanus", "Paranthropus aethiopicus", "Paranthropus boisei", "Homo rudolfensis", "Homo ergaster", "Homo heidelbergensis", "Homo neanderthalensis", "Homo floresiensis", "Homo sapiens"...
Kemikler bize çok şey anlatabilir... İnsanın atasının veya atalarının yüzünü oluşturmak ve değişimini ortaya koymak için, Senckenberg Araştırma Enstitüsü'nün bilim adamları "sophisticated" metodlarla dünya genelinde toplanan en erkeni 6.8 milyon yıl öncesiyle tarihlenen kafataslarından onlara ait küçük kemik parçaları ve dişlerden yola çıkarak yüz modelleri oluşturdu.

Almanya Frankfurt'ta bulunan Senckenberg Research Institute and Natural History Museum tarafından ilk kez 11.11.2011 - 30.4.2012 tarihleri arasında Dresden'de (Japanisches Palais, Palaisplatz 11, 01097 Dresden) sergilendi.

"Toumai" rumuzuyla anılan ve 6.8 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen, 21. yüzyılın başında Çad'da Djurab Çölü'nde çene kemiği parçaları ve dişleri bulunan "Sahelanthropus tchadensis"den başlayarak İsrail'de bir mağarada 1969 yılında bulunan, 100 bin ila 90 bin yıl önce yaşadığı tahmin edilen "Homo sapiens"e uzanan silsiledeki "ortak ataların" yüzleri oluşturuldu.

"Safari zum Urmenschen - Eine Entdeckungsreise zu den Ursprüngen der Menschheit auf 400 Quadratmetern" başlıklı Dresden sergisinden hareketle, "Faces of Our Ancestors" başlığıyla, bir animasyona da konu oldu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder