Bu Blogda Ara

9 Temmuz 2013 Salı

Akillas Millas - "Hala Hatırlıyorum" (I Still Remember)

[KanalKultur] - Akillas Millas'ın gözünden 1900'lerin ilk yıllarına kadar Büyükada, 29 haziran 2013'ten itibaren "Hala Hatırlıyorum" (I Still Remember) sergisinde!

Adalar Müzesi'nin 2013 sergi serisinin ikincisi araştırmacı yazar Dr. Akillas Millas'ı ağırlıyor. 29 haziran 2013'te Büyükada Çınar Müze Alanı'nda açılan sergi, 1970'den beri Atina'da yaşayan Adalı Akillas Millas'ın nadir koleksiyonlardan Adalar külliyatını içeriyor. Sergide Millas'ın kadim ada yaşamını belgeleyen çizimleri, kartpostallar, fotoğraflar, resimler ve yazıların yanı sıra "Hala Hatırlıyorum" isimli bir de belgesel film yer alıyor.

Küratörlüğünü Akillas Millas ve müze küratörü Deniz Koç'un, sergi tasarımını ise Sera Dink'in üstlendiği "Hala Hatırlıyorum" sergisi, 1934 yılında İstanbul'da doğan ve 27 yaz mevsiminin yanı sıra çocukluk ve gençlik yıllarının tamamını Büyükada'da geçiren asıl mesleği doktorluk olan araştırmacı yazar Akillas Millas Türkiye'de özellikle futbolculara ilk menisküs ameliyatlarını yapan cerrah olarak da tanınıyor.

Ücretsiz ziyaret edilebilen sergi 29 haziran 2013 / 2014 tarihleri arasında Adalar Müzesi Büyükada Çınar Müze Alanı'nda tam 1 yıl açık.

Akillas Millas

Akillas Millas 1934 yılında İstanbul'da doğdu. Büyükada'ya ilk kez 3 aylık iken annesinin kucağında geldi. O günden itibaren 27 yazını, çocukluk ve gençlik yıllarını aralıksız Büyükada'da Yeni Yol 16 numarada geçirdi. Ortaokul ve Liseyi Beyoğlu Zoğrafyon Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Tıp Fakültesi'nde okudu. Çocuk cerrahisi ve ortopedi alanlarındaki uzmanlıklarıyla Türkiye'nin önde gelen hekimleri arasında yer alıyor. Atletizm dalında dereceleri ve spora olan merakıyla; koleksiyon sevdası ile yakından tanınıyor. İlk kitabı "Oğlunuz Er Yorgos Savaşırken Öldü"'yü 1983 yılında yazdı. Aralarında Halki (Heybeli, 1984), Prinkipo (Büyükada, 1989), Proti-Antigoni (Kınalıada-Burgazada, 1992) ve Propontis (Marmara, 1992) gibi eserlerinde bulunduğu 15'i aşkın kitabın yazarı. [KanalKultur]

Akillas Millas - Hala Hatırlıyorum (I Still Remember) / 29 haziran 2013 - 29 haziran 2014; Adalar Müzesi, Büyükada Çınar Müze Alanı, Büyükada - İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder