Bu Blogda Ara

2 Haziran 2016 Perşembe

Nebahat Karyağdı - Yeni Bir...

@kanalkultur - Savaşlar, göçler, ötekileştirme, cinsel kimliklere açılan savaşlar, küresel ısınma, ekonomik kriz gibi pek çok sorunla evrendeki mesaisine devam eden dünya için büyük bir kaostan söz edilebilir.

Tüm bu kaosun ortasındaki insanlık için "yeni bir..." umuttan da bahsedebilir mi? diye düşünen sanatçı Nebahat Karyağdı, "Yeni Bir…" isimli sergisinde zıtlıkların birlikteliğine övgü taşıyan imgeleriyle, iyi, kötü, mutluluk, kaos, özgürlük, umut, başlangıç ve aşk gibi değerlere övgü ile yaklaşılırken yabancılaşma, tutsaklık, baskı, ötekileştirme kavramlarını sorguluyor.

Sergi, Balat'ın tarihi dokusunda açılıyor. Son bir yıl içinde yaptığı yağlıboya ve akrilik çalışmalarında Karyağdı, popüler kültür ikonlarını bu değerler ışığında yargılıyor ve kendi imgelerini yeni bir dille ortaya koyuyor.

Coşkulu renkler ve cesur fırça darbeleriyle tanınan sanatçı yeni resimleri ile dünyadaki tüm olumsuzluklara rağmen hayata umutla bakarken izleyicilerini kendisine ve sanatına eşlik etmeye davet ediyor.

Nebahat Karyağdı 

1983’de Antalya’da doğdu. 2005’de Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nü bitirdi. 2006’da Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde “Özel Öğrenci” oldu. 2012’de İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü'nde Yüksek Lisans öğrenimine başladı. Halen Galata’da ki atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. @kanalkultur 

Nebahat Karyağdı - Yeni Bir... / 26 mayıs - 12 haziran 2016; Galeri Eksen Balat Art & Artist House, Ayan Caddesi No:32, Balat - İstanbul; Tel.: 0212 327 3499

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder