Bu Blogda Ara

16 Ocak 2016 Cumartesi

Nazan Erkmen'den uluslararası yeni bir başarı: İllüstrasyonları İtalya'da sahnelenen Kız Kulesi Efsanesi'nde

Şimdiye kadar yüzlerce kitap resimleyen, çoğu uluslararası 25 ödüle layık görülen Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Nazan Erkmen'in illüstrasyonları İtalya'da sahne dekoru olarak uygulanıyor.

L’Aquilla Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyeleri tarafından Kız Kulesi Efsanesi öyküleri senaryolaştırılıyor, müziği yeniden yapılandırılarak eser halinde sahneye konuluyor.

Kız Kulesi Efsanesi'nde sanatçı-öğretim üyesi Nazan Erkmen tarafından resimlenen efsanenin illüstrasyonları da sahne dekoru oluyor. Üç boyutlu sahne dekorları için efsanenin tümü sanatçı tarafından yeniden resimleniyor ve ayrıca bu resimler bir kitap olarak yayımlanıyor.

Prof. Dr. Nazan Erkmen 2010'de Çırağan Sarayı Kempinski’de 'Bir Bennudur İstanbul' adlı bir sergi açmıştı. Bu illüstrasyon sergisinde çocuklar adeta bir kuşun kanadında gezdiriliyordu. Sergi, İstanbul'un gizemini ve efsanelerini çocuklara tanıtmayı amaçlıyordu. Kız Kulesi Efsanesi'nin illüstreleri de büyük ilgi gören bu sergide yer almıştı.

İtalya L’Aquilla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Brandizzi; L’Aquilla Sahne Sanatları Bölümü'nün sahneye koyacağı 'Kız Kulesi Efsanesi' dekorlarında Prof. Dr. Nazan Erkmen'in illüstrasyonlarına yer vermek isteğinde bulundu.

L’Aquilla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Brandizzi davet mektubunda: 'Fakültemiz Sahne Görüntüleme Bölümü öğretim üyelerimiz Kız Kulesi Efsanesine büyük bir ilgi duymaktadır. Bu ilgide rol oynayan hususlar öykünün kendine özgü, etkileyici gücü yanısıra, illüstrelerinizin de en üst kalite sanat değerine sahip olmasıdır.' diyerek illustrasyonları sahne dekorlarında kullanmak istediklerini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder