Bu Blogda Ara

1 Mayıs 2015 Cuma

Peruze Hamurcu - Güneşe Yürümek

Peruze Hamurcu - "Mahşerin Dört Atlısı"
tuval üzerine yağlı boya, 114 x 146 cm., 2015
Peruze Hamurcu’nun "Güneşe Yürümek" adlı kişisel resim sergisi 25 nisan – 13 mayıs 2015 tarihlerinde Galeri Soyut / B Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, insana ait değerlerin darmadağın olduğu bu yüzyılda insana ve insan yaşamına dair konularıyla hepimizi içsel bir yolculuğa çıkarıyor.

Sanatçının kendine özgü bakış açısıyla kurguladığı resimlerindeki figürler, bazen tanıdık bir yüz gibi geliyor.

Ancak onlar bir düş aleminde yaşayan yaşanılan gerçek mekandan alınmış kendilerine özgü bambaşka bir sahnede rol alıyor.

Figürlerin zaman zaman olanaksızmış gibi görünen duruşları ve ilişkileri, kendi varoluşlarını imgesel bir boyuta taşımak için kurguladığı bir oyun.

Peruze Hamurcu'nun resimlerinde renk, tuval yüzeyinde sınırlanmış biçim ve form ilişkisinde sınırlanmıyor.

Aksine onun resminde renk desenle birlikte hareket eden bir unsur oluyor. Bu yüzden resimler, desen ve rengin birlikte harmanlandığı bir sürecin sonucu.

Peruze Hamurcu - "Hiç Olurken"
tuval üzerine yağlı boya, 114 x 146 cm., 2015
Eserlerinde, insanı insan yapan tüm güzellikleri umudu samimiyeti ve içtenliği; figürlerin yüzlerinde, yağlı boya resmin tüm olanaklarının kullanıldığı; ustalığı ise resimlerin sizi saran büyüsünde görülebiliyor.

Peruze Hamurcu 

1967'de İzmir'de doğdu. 9 Eylül Üniversitesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Eserleri yurt içi ve yurt dışında birçok özel koleksiyonda yer alıyor. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği Üyesi. Sanat eğitimciliği yapıyor ve çalışmalarını İzmir'de özel atölyesinde sürdürüyor.

Peruze Hamurcu - Güneşe Yürümek / 25 nisan – 13 mayıs 2015; Galeri Soyut, Yıldızevler Mah. Tagore Cad. Şehit Mustafa Doğan Sok. 82/A-B, Yıldız - Çankaya - Ankara; Tel.: +90 312 438 86 70 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder