Bu Blogda Ara

13 Nisan 2014 Pazar

İsmail Acar - Kayıp Şehir

İsmail Acar - İstanbul,
tuval üzeri yağlı boya, 85 x 100 cm.
[KanalKultur] - İsmail Acar, Türk toplumunun tüketim seçkilerinden yola çıkarak Anadolu'nun tanrıları ve kralları teması altında oluşturduğu sergisi "Kayıp Şehir" ile 3 nisan - 10 mayıs 2014 tarihleri arasında Galeri İdil'de sanatseverlerle buluşuyor.

Günümüz şehir yaşamında 21. yüzyıl şehir insanının var olma sürecine tanıklık eden sanatçı, geçmiş zaman insanlarının endişeleriyle oluşturdukları kültürlerin günümüz yaşamında da varolma endişesini gözlemliyor. Şehirlerin farklı zaman dilimlerinde var olma serüvenleri, şehrin zamansal perspektifiyle yüzleştirilirken, geçmişte anlatılan birçok hikaye güncelligini koruyor...

Sanatçının eserlerinde Süleymaniye ve Galata Kulesi eski görkeminden bir şey kaybetmezken şehir ve hikayeler günümüzü hiç umursamazcasına kompoze ediliyor.

İsmail Acar - Lale İstanbul,
tuval üzeri yağlı boya, 110 x 171 cm.
Acar, güncel olanın geçmişi umursamayaşını eleştirirken, şehre olan günümüz müdahalelerine ve sataşmalarına karşın tavrını, yeni ve dayatılanı görmezden gelerek, yeni olana ve müdahaleye olan tepkisini, eski olanı yeniden yorumlama eylemiyle gösteriyor.

30 adet tuval üzeri yağlı boya eserden oluşan sergide İstanbul, Konya, Bursa ve Türkler için önem arzeden şehirler, şehre dair olan ve görmezden gelinen bir çok olgu kayıp şehir teması içinde tekrardan yorumlanıyor... [KanalKultur]

İsmail Acar - Kayıp Şehir / Galeri İdil, Valikonağı Cad.No:45/47 Nişantaşı - İstanbul; Tel.: (0212) 283 23 83

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder