Bu Blogda Ara

1 Kasım 2013 Cuma

Zeynep Bingöl Çiftçi - Bellekten İzler: Bir Şehir Hikayesi

Zeynep Bingöl Çiftçi
- Bellekten İzler: Bir Şehir Hikayesi sergisinden
/ 23 ekim - 20 kasım 2008; Daire Sanat
[KanalKultur] - Zeynep Bingöl Çiftçi'nin yağlıboya resim, kolaj ve fotoğraf düzenlemelerinden oluşan "Bellekten İzler: Bir Şehir Hikayesi" serisinde her gün yanından geçip gittiğimiz ve zihnimizde yer bıraktığını düşünmediğimiz izleri derleyerek şehir yaşamına farklı bir bakış sunuyor.

"Bellekten İzler"de İstanbul'un vazgeçilemeyen karmaşası ve çarpıcı siluetlerini yepyeni bir formla buluşturuyor. Soyut resim çalışmaları ve çektiği İstanbul fotoğraflarının iç içe geçtiği foto kolajlarının yanı sıra, karışık teknik kullanarak gerçekleştirdiği şehir betimlemeleri ile İstanbul'un şehirli insana sunduğu çelişkileri gözler önüne seriyor.

Zeynep Bingöl Çiftçi 

1976 yılında İstanbul'da doğdu. Kandilli Kız Lisesi'ne devam ettikten sonra Zincirlikuyu İnşaat Anadolu Teknik Lisesi Yapı Ressamlığı Bölümü'nden mezun oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Lisans programını (Prof. Kemal İskender Atölyesi ve Prof. Şükrü Aysan Serigrafi Atölyesi) tamamladıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans Programını (Prof. Kemal İskender Atölyesi) bitirdi. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Serigrafi Atölyesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmalarını sürdürüyor. [KanalKultur]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder