Bu Blogda Ara

16 Ekim 2013 Çarşamba

Nayil Kabak - İpek Saçlı Kadınlar: İpeğin Serüveni



 
Nayil Kabak - "İpek Saçlı Kadınlar:
İpeğin Serüveni" Fotoğraf Sergisi
/ 3 - 21 ekim 2013;
Şirket-i Hayriye Sergi Salonu,
Tel.: (0216) 405 27 78
[KanalKultur] - Milaslı fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak'ın "İpek Saçlı Kadınlar" adlı fotoğraf sergisi 3 - 21 ekim 2013 tarihleri arasında Kadıköy Vapur İskelesi Üst katında bulunan Şirket-i Hayriye Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşuyor.

Nayil Kabak sergisinde küçük bir tırtıldan meydana gelen ve yıllarca tarihe yön veren ipeğin serüvenini aşama aşama fotoğraflarıyla anlatıyor. Fotoğraflarını çekerken tırtıldan ipeğe kadar ipekböceğinin yolculuğunu adım adım izleyen sanatçı, Milas ve Çomakdağ havalisi köylerinde sadece kendi ihtiyaçları için ipekçik yapan köylüleri incelemiş, köylülerle dostluk kurmuş.

Nayil Kabak şunları söylüyor:
"Benim asıl amacım Milas ve Çomakdağ havalisi köylerinde sadece kendi ihtiyaçları için yapılan bu ipekçilik işini daha çok ipek tutarak çok gelir getirmeleri ve aile geçimine katkıda bulunmalarını sağlamak. Ve köylülere bunun için bilgiler verdim. Ve her köylüye bu işi yapmaları için teşvik ettim ve dünyaya tanıtımı içinde fotoğraf sergileri açıyorum ve açacağım. Çünkü Çomakdağ Kızılağaç'da her evin önünde dut ağacı var ve ipek böceği bakımı için köyün iklimi çok müsait. Çomakdağ yöresinde ipek tutmak günden güne azalsa da hâlâ önemlidir. Çünkü delikanlılar ipek gömlek giyer. Kadınların üç beş entariyle birlikte giydikleri gömlekler ve çemberileri ipektendir. İpek böcekçiliği özen isteyen, uzun süreli bir iş. Çomakdağ köylüleri bu geleneksel kültürümüzün de bu yöredeki son temsilcileri. Atadan gördüklerini sürdürebilmek için özveriyle çalışıyorlar…"
Nayil Kabak

1953'de Milas'ın Eğridere köyünde doğdu. Liseyi Milas'ta bitirdi. 2003'de emekli olunca hobisi olarak şiirler yazmaya ve fotoğraf çekmeye devam etti. Fotoğraf sitelerinde fotoğraf paylaşımları yaptı. 2011'de 8 Mart Kadınlar Günü'nde Kadıköy'de "Foto Objektif" karma sergisine, Milas Uluslararası Festivalinde Bodrum Fotoğraf Kulübü arkadaşları ile Milas'ta "Fotoğraflarla Milas", Bodrum'da "Fotoğraflarla Yeşilbağcılar" ve "Milasın Renkleri" fotoğraf sergilerine katıldı. 2012'de aynı anda hem İstanbul'da hem de Londra'da açılan "100'de YÜZ Anadolu İnsanı Portre" Fotoğraf Sergisi'ne katıldı. 8 Mart Kadınlar Günü'nde İstanbul'da İstiklal Caddesi Aznavur Sanat Galerisi'nde üç fotoğrafçı arkadaşıyla açtığı "Karia'lı Kadınlar" sergisi büyük ilgi gördü. Sergi aynı yıl Bodrum'da Dibeklihan Sanat Köyü'nde de sanatseverlerle buluştu. 2013'de bir fotoğrafçı arkadaşıyla birlikte Ortakent-Yahşi Belediye Binasında, TED Koleji'nde ve Dibeklihan Sanat Köyü'nde "Çiçek Başlı Kadınlar" adlı fotoğraf sergisini açtı. Bodrum Fotoğraf Kulübü ve BODFAD Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği üyesi... [KanalKultur]

Nayil Kabak
Nayil Kabak - "İpek Saçlı Kadınlar: İpeğin Serüveni" Fotoğraf Sergisi / 3 - 21 ekim 2013; Şirket-i Hayriye Sergi Salonu, Yeniköy Vapur İskelesi, 1. Kat, Kadıköy - İstanbul; Tel.: (0216) 405 27 78

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder