Bu Blogda Ara

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Milyonluk Manzara

"Kentsel dönüşüm kenti nasıl dönüştürüyor, neye dönüştürüyor? Kentsel dönüşümün ortaya çıkardığı manzara nedir? Hem mecazi anlamıyla, nasıl bir manzara: nasıl bir mekânsal düzen, nasıl bir sosyal ilişki örgüsü, nasıl bir sınıfsal-toplumsal doku? Hem de düz anlamıyla, nasıl bir manzara: nasıl bir peyzaj, nasıl bir coğrafya, nasıl bir kent resmi?"
 
Milyonluk Manzara – Kentsel Dönüşümün Resimleri - İletişim Yayınları

[KanalKultur] - NarPhotos Kolektifi'nin fotoğraflarından oluşan Milyonluk Manzara sergisinin açılışı 12 -30 temmuz 2013 tarihleri arasında Tütün Deposu'nda sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi kapsamında Ezgi Bakçay (İMECE Toplumun Şehircilik Hareketi, Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü) ve NarPhotos fotoğrafçılarıyla12 temmuz 2013 günü saat 19'da bir söyleşi de gerçekleştiriliyor.

NarPhotos Kolektifi'nden; Serra Akcan, Eren Aytuğ, Mehmet Kaçmaz, Tolga Sezgin, Saner Şen ve Kerem Uzel, 2012-2013 yılları arasında İstanbul'un çevre semtlerinde ne türden bir kentsel-sosyal manzaranın oluştuğunu fotoğrafladılar. Fotoğraflar aynı zamanda, mayıs 2013'te, Semih Akşeker, Cihan Aktaş, Hakan Bıçakçı, İhsan Bilgin, Tanıl Bora, Gaye Boralıoğlu, Funda Şenol Cantek, Haydar Ergülen, Alev Erkilet, Özgür Sevgi Göral, Pınar Öğünç, Mine Söğüt, Jean-François Pérouse, Özcan Yurdalan ve Turgut Yüksel'in yazıları ile beraber "Milyonluk Manzara – Kentsel Dönüşümün Resimleri" adı altında İletişim Yayınları'ndan çıkan kitapta yayınlandı.

NarPhotos

2003 yılında bağımsız bir fotoğraf kolektif yapılanma olarak İstanbul'da kuruldu. Belgesel fotoğraf dilini kullanarak toplumsal alanı fotografik olarak anlamaya ve aktarmaya çalışıyor. Kolektif üyeleri bir yandan sergiler ve kitaplar olarak yayınlanmak üzere belgesel projeler üretirken bir diğer yandan uluslararası dergi, gazete ve ajanslar için editoryal çalışmalar yürütüyor. [KanalKultur]

NarPhotos Kolektifi - Milyonluk Manzara / 12 -30 temmuz 2013; Tütün Deposu, Lüleci Hendek Caddesi No.12, Tophane - 34425 İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder