Bu Blogda Ara

19 Temmuz 2013 Cuma

Edirne'nin Yüzleri

[KanalKultur] - Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği, Enver Şengül Portre Atölyesi'nin 8 aydan beri çalışmalarını sürdürdüğü "Edirne'nin Yüzleri-1" adlı fotoğraf sergisi 14 - 28 aralık 2011 tarihleri arasında sanatseverlerle buluştu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası fuayesindeki sergi, Edirne'nin bilinen ve tanınan yüzlerinin belirli bir konsept çerçevesinde çekilen 50 x 70 cm. ebadındaki 40 adet, siyah beyaz fotoğrafından oluştu.

Hem fotoğraf sanatının toplumsal misyonunu gözler önüne sermek  hem de Edirne tarihine not düşmek amacıyla öngörülüp hayata geçirilen proje 3 aşamadan meydana geliyor.

Projenin diğer iki aşaması, 30'ar fotoğraftan oluşuyor ve toplam 100 değişik yüzle sonlandırılıyor.
EFOD Başkanı Serdar İyiiz, atölyenin 14 aralık 2011'deki ilk bölümünde Edirne'nin bilinen ve tanınan yüzlerinden ilk ulaşabildikleri ile kültür ve sanat insanlarının çekildiğini; ikinci aşamasında iş, siyaset ve basın camiasından yüzlerin bu projede yer alacağını, son aşamada ise sokaktaki insanların portrelerinin bu çalışmaya dahil edileceğini belirterek, EFOD'un çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam edeceğini kaydediyor.

Fotoğraf sanatçısı 'ün yönetiminde sekiz aydır çalışmasını sürdüren "Portre Atölyesi" şu kişilerden oluşuyor: Aygün Aykul Dığın, Aytül Atilla Günsel, Bilgen Kurt, Dilek Altay, Dilek Çavdar, Ferda Özdemir, Funda Ağaoğulları, Kemal Çavdarlıer, Mehmet Müsebbih Ergin, Murat Çaloğlu, Mustafa Kemal Adalı, Nehir Ağırseven, Umut Kozakoğlu. [KanalKultur]

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Enver Şengül Portre Atölyesi - "Edirne'nin Yüzleri-1" / 14 - 28 aralık 2011; Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder