Bu Blogda Ara

20 Nisan 2016 Çarşamba

Ozan Ünal - Tahterevalli

Ozan Ünal - Aşka Düşmek, bronz, 28 x 47 x 10 cm., 2015
@kanalkultur - Ozan Ünal 'Tahterevalli' adını verdiği heykel sergisiyle 7 - 24 nisan 2016 tarihleri arasında Galeri Selvin'de.

Sanatçı, yeni sergisinde 'aşk bir tahterevalli ise…' ile başlayan cümleler kuruyor.

Bir üçgen, bir çubuk yardımıyla insana, aşka, ilişkilere ait kısa hikayeler anlattığı heykellerinde Ünal; demir yerine bronz kullanmayı tercih etmiş.

İçeriğin yer yer biçimin önüne geçtiği, hikayenin formun içine dekonstrüktif bir kaygıyla girdiği heykeller; disiplinlerin içiçe geçtiği yeni sanatta, plastik ve dramatik aforizmalarıyla; sanatseverleri görsel ve düşünsel bir yolculuğa çıkarıyor.

Ozan Ünal

1974 yılında İzmir’de doğdu.

Ozan Ünal - Nafile, bronz, 33 x 46 x 10 cm., 2015
İlk orta ve lise eğitimini İzmir’de aldıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Grafik Bölümü'ne girdi. Bu bölümü yarıda bırakarak aynı fakültenin Moda ve Aksesuar Bölümü'ne geçti.

Eğitimi sırasında Beymen Academia Tasarım Yarışması, Deri Günleri Tasarım Yarışması gibi tasarım yarışmalarında ödüller aldı.

Merkezi Danimarka’daki SAGA International Design Center Young Designer Seminar’da Türkiye’yi temsil etti.

2000 yılında  Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Aksesuar Bölümü'nden 'Sınırlandırılmış Hayalgücü-Tasarımcı Bakış Açısı' teziyle mezun oldu.

2001 yılında İzmir Karşıyaka’da Atölye Pi Tasarım ve Sanat Atölyesi’ni kurdu.

Ozan Ünal - Sırtsırta, bronz, 20 x 45 x 10 cm., 2015
Çeşitli karma sergilerde bulundu ve kişisel sergiler açtı.

Halen atölyesinde ağırlıklı olarak heykel olmak üzere çeşitli disiplinlerde sanatsal çalışmalarına devam ediyor. @kanalkultur

Ozan Ünal - Tahterevalli, Heykel Sergisi / 7 - 24 nisan 2016; Galeri Selvin, Arnavutköy Dere Sok. No: 3, Arnavutköy - Beşiktaş - İstanbul; Tel.: 0212 263 74 81 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder