Bu Blogda Ara

28 Nisan 2016 Perşembe

BMM’nin Açılışı: Meclis’teki İlk Gruplaşmalar Nasıl Oluştu?

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü “Cumhuriyet Konuşmaları” başlıklı yeni bir konferans dizisi sunuyor. Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç’in vereceği konferans dizisinde “Cumhuriyet” her ay başka bir açıdan ele alınıyor.

10 mayıs 2016 günü saat 18:30’da “BMM’nin Açılışı: Meclis’teki İlk Gruplaşmalar Nasıl Oluştu?” başlıklı etkinlikte meclis içi muhalefetler, komutanlarla görüş ayrılıkları ve sonuçları ile İstiklal Mahkemeleri konularının üzerinde duruluyor.

Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç 

1944 yılında İskenderun’da doğdu. İlk ve Ortaokulu İskenderun’da, liseyi Burdur’da bitirdi. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İdare ve Siyaset Bölümü'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. Halen Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı olarak görev yapan Çekiç, hazırlayıp sunduğu tv programlarında Cumhuriyetin kazanımlarını, devrimleri ve Atatürk’ü anlatıyor. Başlıca eserleri: “İmparatorluktan Cumhuriyete Türk Kurtuluş Savaşı Belgeseli”, “Cumhuriyet Tarihi”, “Son Yıl: 1938”, “Mondros’tan İstanbul’a”, “Samsun’dan Erzurum’a”, “Sivas’tan Ankara’ya”.

Konferans - Cumhuriyet Konuşmaları: Orhan Çekiç - 'BMM’nin Açılışı: Meclis’teki İlk Gruplaşmalar Nasıl Oluştu?' / 10 mayıs 2016; 18:30; Pera Müzesi Oditoryumu, Pera Müzesi, Meşrutiyet Caddesi No: 65, Tepebaşı - Beyoğlu - 34443 İstanbul 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder