Bu Blogda Ara

4 Mart 2016 Cuma

Cansen Ercan Resim Sergisi

Cansen Ercan - İsimsiz, tuval üzeri yağlıboya, 127 x 175 cm., 2015
@kanalkultur - Cansen Ercan’ın, peyzaj ve portrelerden oluşan yeni kişisel sergisi 8 – 29 mart 2016 tarihleri arasında Evin Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, resimlerinin üretim sürecinde, kendi etrafında olan doğal çevreyi, algı ve tercih süzgecinden geçirerek, gözlemlerini ekleyerek ve yeniden düzenleyerek kendine ait malzemeler haline getiriyor.

Yeni sergisindeki kompozisyonlarında peyzaj ve portreleri bir araya getirirken, figürleri birer biçim olmaktan çıkartıp kimlik kazandırıyor. Gri tonların ağırlıkta olduğu paletine eklediği canlı renkler ve güçlü yorumu, peyzaj içine yerleştirilmiş bu portreleri ön plana çıkarıyor.

Ercan'ın resimlerinde dikey ve yatay çizgilerin yoğunlaşan veya ayrışan hakimiyeti biçimleri oluşturuyor. Peyzajlarının belirgin özelliği olan dingin ve güçlü kompozisyonlarında konu, renk ve biçimin önüne geçmiyor.

Cansen Ercan - İsimsiz, tuval üzeri yağlıboya, 126 x 154 cm., 2015
Cansen Ercan, resimleri üzerine aktardığı kendi görüşlerinde resimlerinin plastik değerler kapsamında değerlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor ve ekliyor: 'Resimlerimde, resimsel kaygıların, plastik değerlerin, resmin kendi iç kriterlerinin dışında edebiyata, şiire temel oluşturabilecek unsurlara yer vermem. Sanat tarihinin nirengi noktalarını referans alarak, onlara eklemlenmeye çalışmak ve evrensel sanatsal değerlere sahip kişisellik önemli benim için. Tercihim, izleyicinin resmimle, resmin kendi elemanları ve plastik değerleri üzerinden ilişki kurmasından yanadır.'

Cansen Ercan

1958'de Kars’ta doğdu.

1982'de O.D.T.Ü. İdari İlimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

1987'de Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Resim Bölümü Neşet Günal - Neş’e Erdok Atölyesi'ni; 2010'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü'nü tamamladı.

Otuzdan fazla kişisel sergi açtı. '2013 Sedat Simavi Ödülleri, Görsel Sanatlar Ödülü'nü kazandı. @kanalkultur

Cansen Ercan Resim Sergisi / 8 – 29 mart 2016; Evin Sanat Galerisi, Büyük Bebek Deresi Sokak No: 13, Bebek - 34342 İstanbul; Tel.: +90 212 265 81 58

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder