Bu Blogda Ara

1 Ocak 2016 Cuma

hemzemin'de diğerleri

© Ayhan Çetin
'Sanatı tanımlamak bizim için hiçbir zaman zor olmadı. Bizce sanat bir algı yanılsamasıdır. Bir varoluş manifestosudur. « Diğerleri »nin sanatçının varoluş çabasına ortak olması bazen içgüdü, bazen şans bazen de ferasetle mümkün olur.  İmgeleri, sanrıları, hülyaları, sezgileri ve hayalleri bir zırh gibi kuşanan sanatçı vasata hücum eden bir ruh şövalyesi gibidir. Üretim sancısı çeken bu zavallı keşişin ümitsiz ve bitimsiz mücadelesi « diğerleri » olmadan, onların aynı kaygıları taşıyan, aynı zeminde filizlenen destekleri olmadan beyhude bir çaba olarak kalmaya mahkûmdur.

Farklı disiplinlerden ve farklı sosyo-kültürel kaynaklardan beslenen bizler, daha fazla insanı « diğerleri »ni varoluş çabamıza ortak edebilmek ve daha çok insanla ortak bir zeminde buluşabilmek için cepheyi geniş tutmayı amaçladık. Farklı sanat dallarını bir araya getirme amacımız aslında böyle zarif bir kaygının ifadesi. Hemzemin sanat grubunun üyeleri olarak bizler kendi varoluşumuzda başkalarını da duyumsamayı ve « diğerleri » ile hemhal olmayı arzuluyoruz. Muhayyilelerimizi diri tutan imgeleri sizlerle paylaşma isteğimiz bundan. « Diğerleri » ile hemzeminde buluşma arzusu bizler için yalnızca gündelik-pratik bir çaba değil aynı zamanda bir tutku, bir özlem ya da bir tür romans. Hemzemin sanat grubu olarak çok uzun bir yola çıktığımızın farkındayız. Menzile hiçbir zaman varamayacağız belki ama -her yeni sergide-  her yeni durakta daha fazla insanı « diğerlerini » heyecanımıza ve varoluşumuza ortak edeceğiz.'

© Faruk Uluer
Peker Sanat; 22 aralık 2015 – 14 ocak 2016 tarihleri arasında 'hemzemin grubu'nu konuk ediyor. Sergide yer alan sanatçılar: Ayhan Çetin, Beşir Bayar, Faruk Uluer, Levent Oyluçtarhan, Sait Toprak, Selvi İlhan.

Ayhan Çetin 
 
1978 Bulgaristan Kırcalı doğumlu. 1997'de İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü'nü; 2001'de Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü'nde Lisans'ını tamamladı. 2002'de Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nde Öğretim Elemanı oldu. 2004'te Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anasanat Dalı'nda Yüksek Lisans mezunu oldu. 2011'de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü, Resim Anasanat Dalı'nda Sanatta Yeterlik aldı. 2014'ten itibaren Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü'nde Öğretim Üyesi..

Beşir Bayar

1978'de Ş.Urfa'da doğdu. 1997'de Ş.Urfa Endüstri Meslek Lisesi Yapı Ressamlığı Bölümü'nü; 2002'de Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-iş Öğretmenliği'ni bitirdi.

Faruk Uluer

1979 Almanya / Köln doğumlu. 2010'da Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nde Lisans programını tamamladı. 2010 - 2012 yıllarında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi bünyesinde sanat etkinlikleri ve proje odaklı tasarım çalışmaları yaptı. 2013 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Bölümü bünyesinde çalışıyor.

© Levent Oyluçtarhan
Levent Oyluçtarhan

1978 Adana doğumlu. 2011 Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde Lisans eğitimini tamamladı. Halen çalışmalarına Eskişehir’deki atölyesinde devam ediyor.

Sait Toprak

1983'te Urfa / Bozova’da doğdu. 2004'te Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü'nde Lisans; 2009'da Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü'nde Yüksek Lisans programını tamamladı. 2014'te Çukurova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü'nde Doktora, Sanatta Yeterlilik ünvanını aldı. 2015'ten itibaren Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor.

Selvi İlhan

1967 Kırıkkale doğumlu. 1994'te Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nde Lisans; 1999'da  Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik  Ana Sanat Dalı’nda Yüksek Lisans'ını tamamladı. 1997'de Keskin Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda  öğretmenliğe başladı. Halen Ankara Olgunlaştırma Enstitüsü Seramik Bölümü’nde seramik öğretmenliği görevini sürdürüyor, sanatsal çalışmalarına Ankara’daki seramik atölyesinde gerçekleştiriyor.

hemzemin / 22 aralık 2015 – 14 ocak 2016; Peker Sanat, Hilal Mahallesi Alexander Dubcek Caddesi (6.cadde) 18/B, Yıldız - Çankaya - Ankara; Tel.: 0312 439 30 03

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder