Bu Blogda Ara

20 Kasım 2015 Cuma

Déjà vu

Elif Aydoğdu Ağatekin
[KanalKultur] - Nurol Sanat Galerisi, 12 kasım – 5 aralık 2015 tarihleri arasında Déjà vu adlı Cam ve Seramik Sergisi'ne ev sahipliği yağıyor.

Déjà vu; Anadolu Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Muğla Üniversitesi’nden 8 genç akademisyenin [Elif Aydoğdu Ağatekin, Mustafa Ağatekin, Kaan Canduran, Tuğrul Emre Feyzoğlu, Vedat Kacar, Burcu Öztürk Karabey, Mürşit Cemal Özcan ve Kadir Sevim] eserlerinden oluşuyor..

Serginin ana teması Déjà vu, yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusu. Anı daha önceden yaşamışlık hali.

Sergiye katılan sanatçılar için de aslında bu yeniden biraraya geliş durumu temanın oluşumunu sağlıyor. Bu bağlamda, sergide yer alan eserler, geçmişten bugüne bu duygunun perspektifinde bir açılım sağlayıp izleyicilerle buluşuyor.

Elif Aydoğdu Ağatekin  

1977'de Ankara’da doğdu. TED Ankara Koleji’nde lise eğitimini tamamladıktan sonra 2000’de Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Ana Sanat Dalı’nda 2002’de; Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı’ında Sanatta Yeterlilik programını da 2012'de tamamladı. Atık seramikleri kullanarak biçimlendirdiği kavramsal ve politik içerikli eserleriyle yurtiçi ve dışında bir çok etkinliğe katıldı. İki kişisel sergi açtı. Alanında 5 ödül sahibi olan, farklı müze ve koleksiyonlarda eserleri bulunuyor. Halen Birecik Şeyh Edibali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapıyor.

Mustafa Ağatekin
Mustafa Ağatekin

1967'de Balıkesir Edremit’te doğdu. 1991’de Anadolu Üniversitesi Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksekokulu Seramik Bölümü’nden mezun oldu. 1993’de Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı’ında Yüksek Lisansını; 2003 yılında da aynı Enstitü’de Sanatta Yeterliliğini verdi. 2006’da Yardımcı Doçentlik, 2009’da Doçentlik, 2014’de Profesörlüğe atandı.

Türkiye'de 12 sergi açtı. Ulusal ve Uluslararası bir çok karma sergiye katıldı.

4 ödülü var ve halen, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Kaan Canduran
Kaan Canduran 

1969'da Ankara’da doğdu.1994’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun oldu. 1998’de Washington Üniversitesi ‘nde Yüksek Lisans çalışmasını; 2005’de de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde sanatta yeterlilik çalışmasını tamamladı.

Halen aynı fakültenin Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nde öğretim üyesi.

Tuğrul Emre Feyzoğlu

1971'de Ankara’da doğdu. 1995’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde Lisans, 1998’de Yüksek Lisans, 2004 yılında Sanatta Yeterlilik öğrenimini tamamladı.

Halen Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor.

Tuğrul Emre Feyzoğlu
Beşi Türkiye'de olmak üzere altı kişisel sergi açtı..

1999, 2001, 2009 yılarında ‘Devlet Seramik Yarışması Başarı Ödülü’ nü, 2007 yılında Sanat Kurumu tarafından seramik dalında ‘Yılın Sanatçısı’ ödülünü aldı.

Vedat Kacar 

1969'da doğdu. 1991’de Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nü bitirdi. 1994’de aynı üniversitede seramik lisans programını, 1996’ da Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde sanatta yeterlilik programını tamamladı. Aynı yıl aynı üniversite GSF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Çini Anasanat Dalı’nda öğretim görevlisi oldu. 1998’de Yardımcı Doçentliğe yükseldi; aynı zamanda bölüm başkanlığını yürütmeye başladı.

Vedat Kacar
Türk Çini Sanatı Form Özellikleri ve Bezeme Teknikleriile Günümüzde Çini Tasarımı ve Tasarım üzerine dersler veriyor.

Türkiye'de onaltı kişisel sergi açtı. Birçok karma sergi, ulusal ve uluslararası sempozyuma katıldı. Türk Seramik Derneği ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi.

Burcu Öztürk Karabey  

1975'te Ankara’da doğdu. 1996’da Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun oldu. 1997’de aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2012’de Doçent oldu.

İlk kişisel sergisini 2003 yılında açan sanatçının eserleri Kazakistan, Litvanya, KKTC, Hindistan, ABD, Çin, İtalya, Belçika, Mısır, Hırvatistan, Avusturya, Almanya, Kore gibi ülkelerde sergilendi.

Burcu Öztürk Karabey
Yapıtlarıyla beş ödül, iki mansiyon, bir onur madalyası ve bir onursal diploması bulunuyor.

Haziran 2012’ den bu yana Muğla Üniversitesi GSF Seramik Bölümü’nde Bölüm Başkanı ve 2013’den itibaren de Dekan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Murşit Cemal Özcan

1968’de Eskişehir’de doğdu. 1993’de Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nü bitirdi. 1997 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı.

2003-06 yılları arasında Köykent Projesi Koordinatörlüğü yaptı. Özel ve resmi kurumlarda sanat danışmanlığı görevi üstlendi.

 Mürşit Cemal Özcan
Bir kişisel sergi açtı, karma sergilere katıldı.

Halen Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Kadir Sevim

1968’de Bozüyük’de doğdu. Anadolu Üniversitesi Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Seramik Bölümü’nü 1989’da bitirdi. Aynı yıl Bilecik Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1993 yılında Anadolu Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 2006’da sanatta yeterliliğini tamamladı. Aynı yıl Yardımcı Doçent olarak atandı.

Kadir Sevim
Türkiye'de kişisel ve karma sergileri oldu.

Halen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik Bölümünde Doçent olarak çalışıyor. [KanalKultur] 

Déjà vu - Cam ve Seramik Sergisi / 12 kasım – 5 aralık 2015; Nurol Sanat Galerisi,  Gelincik sok. 2/2 Güvenevler - Ankara, Tel.: 0312 468 86 70

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder