Bu Blogda Ara

15 Ekim 2015 Perşembe

Hayati Boyacıoğlu, Boyacı’nın Küpü ile Schneidertempel Sanat Merkezi’nde

Karikatürlerinde olaylara uzaktan bakmayı deneyen Hayati Boyacıoğlu yaklaşık kırk yıldır Almanya’da yaşıyor.

Küçük yaşlarda Dolmabahçe Küçük Çiftlik Parkı’nda portre karikatürleri çizerek başladığı karikatürden orada da kopmayan Boyacıoğlu’nun değişik kültürler arasında yaşanan tuhaflıkları konu alan çizgileri Almanya’da pek çok dergi, gazete ve okul kitabında yer aldı.

Berlin’de gazetecilik ve filoloji okuyan İstanbul doğumlu Boyacıoğlu’nun çizgileri Almanya’nın çeşitli şehirlerinde sergilendi.

Çizerin “Karakafalılar süpermendir!” [“Kanacken sind Supermänner” Theater im Ludwigshafen TIH, 1983] adında bir tiyatro oyunu, “Uyumsal karşılaşmalar!” [Integrationale Begegnungen” Die Brücke 1994] adlı bir de karikatür albümü var.

55 yaşındaki Hayati Boyacıoğlu’nun çeşitli dönemlere ait tam 55 çalışması 13 - 30 ekim 2015 tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezi’nde sergileniyor.

Boyacıoğlu’nun “Boyacı’nın Küpü” adını verdiği sergisinde yer alan çalışmalar arasında kolaj ve portre çalışmaları da bulunuyor.

Çalışmaları sürekli olarak “Die Brücke” adlı bir dergide yayınlanan Hayati Boyacıoğlu Donquichotte ve Fire adlı çok dilli mizah dergilerinin de kurucularından.

“Cartooning for Peace” adlı uluslarası barış çizerleri grubu ve Alman çizerleri lobi örgütü “Cartoonlobby”nin de üyesi.

Hayati Boyacıoğlu - Boyacı’nın Küpü / 13 - 30 ekim 2015; Schneidertempel Sanat Merkezi, Bankalar cad. Felek Sk. No:1, Karaköy - İstanbul; Tel.: 0212 249 01 50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder