Bu Blogda Ara

25 Haziran 2015 Perşembe

Nazan Erkmen, Accademia Albertina di Bella Arti di Torino'nun düzenlediği Primo Festival Internazionale delle Scuole d'Arte e Design Torino | Birinci Uluslararası Güzel Sanatlar ve Tasarım Kurumları Torino Sanat Festivali - FISAD 2015'te

Prof. Dr. Nazan Erkmen
"Accademia Albertina di Bella Arti di Torino" Albertina Üniversitesi Torino Güzel Sanatlar Akademisi Dekanı ünlü sinema yönetmeni Prof. Dr. Salvo Bitonti bir ilki başlatıyor. "Primo Festival Internazionale delle Scuole d'Arte e Design Torino" | Birinci Uluslararası Sanatı Festivali'nde dünyanın en önemli uluslararası sanat ve tasarım kurumlarını, tiyatro birliklerini, sinema ve müzik kurumlarına ve sanat öğrencilerini konuk ediyor.

Sanat Festivalinde yer alan Uluslararası Sanat ve Tasarım Kurumlarını İtalyan Kültür Bakanlığı, Gençlik Konseyi, Piedmont Konseyi, Torino Ticaret Bakanlığı, Expo Padiglione, Torino Kent Konseyi, Torino Gençlik Teşkilatı gibi pek çok önemli kurumun himayesinde yer alan Accadeamia belle di arti Torino Birinci Uluslararası FİSAD Sanat Festivali'ne 21 ülkeden 67 üst düzey Uluslararası Güzel Sanatlar ve Tasarım Okulu ve ayrıca müzik, tiyatro, pandomim, sinema alanlarından 99 ayrıcalıklı sanat kuruluşu katılıyor.

Prof. Dr. Nazan Erkmen festivalde konferans veriyor, sergi açıyor ve jüri üyesi olarak görev alıyor... Erkmen 3 temmuz 2015 tarihinde ”Neden Yaratıcılık” başlıklı konferansı veriyor. 5 temmuz 2015'de "Museum of school and children’s books" Torino Çocuk Müzesi'nde “The Body of the Fairy Tale” Kişisel İllüstrasyon Sergisi'ni açıyor.

Prof. Dr. Erkmen'le birlikte, direktör Davide Ferrario, sanat direktörleri Massimo Minini ve Alberto Peola ile jüri başkanı Patrizia Sandretto Re Rebaudengo consiglio regionale del Piemonte-Consulta Vakfı tarafından verilen "Albertina Uluslararası Ödülleri"ni değerlendiriyor.

17. yüzyılda kurulan ve dünyanın sayılı eğitim kurumları arasında yer alan Torino Albertina Üniversitesi “Accademia belle di arti di Torino” sanat platformunda çok önemli bir sanat festivalini başlattı.

Festivale dünyanın en önemli sanat ve tasarım kurumları, sanat birlikleri tiyatrolar, müzik bölümleri, sanatla ilgili tüm kurumlar katılıyor. Geniş kapsamlı sanat festivaline Unesco, Üniversite Araştırmaları Eğitim Bakanlığı, Kültür Mirası, Sanat Olayları, Etkinlikler ve Turizm Bakanlığı, Piedmont Valiliği, Piedmont Konseyi, Gençlik Konseyi, Torino Kent Başkanlığı, Avrupa 2015 Spor Başkenti, Torino Ticaret Bakanlığı, EXPO Padiglione İtalya, EXPO TOU, Torino Üniversitesi, Torino Politeknik Üniversitesi, CIP Italyan Paralimpik Komisyonu, CIP İtalyan Paralimpik komisyonu Piemonte kurumları destek veriyor.

Açılış Üniversiteler ve araştırmalardan sorumlu Eğitim Bakanı Stefania Gianinni Torino İtalyan Güzel Sanatlar Akademileri rektör ve başkanları tarafından yapılıyor. Festival, 1 temmuz 2015 tarihinde Accademia Albertina and La Rotonda, via Accademia Albertina 6 and Pinacoteca Albertina via Accademia Albertina 8, Turin sanat kurumlarının sergileri ile açılıyor..

Ana temanın “The Sense of the Body” olduğu festivalde Albertina Üniversitesi öğrencilerinin yapıtlarına ayrılan sergiler artistik anatomi eğitmeni Paolo Belgioioso ve öğrencilerinin Abilitart sergisi; dijital animasyon dersi Eğitmeni Franz Fischnaller ve öğrencilerinin “İnside- Out” 3D yapıtları; Ornella Rovera, Anna Santarcangeli ve Laura Valle’nin öğrencilerinin yapıtları olan Albertian Üniversitesi resim, tibbi illüstrasyon, heykel teknikleri Il corpo (che) mente (The body (that) minds) sergisi; Andrea Balzola atölyesi Il corpo ibrido e mutante (The hybrid and mutant body) başlıklı video enstalasyonları; Torino akademi öğrencilerinin mitoloji ve sanatsal duyarlılıkları ile oluşturdukları portre çalışmaları, vücudun fantastik projeksiyonlarla meydana gelen oluşumları, Albertina Üniversitesinin Seramik Bölüm öğrencilerinin sırlı seramik panolarını sergileyen Il senso del corpo, il senso del tempo (The Sense of the Body, the Sense of Time) sergisi; görünmezlik ve transparanlığı konu alan Stefano W. Pasquini ve Maria Teresa Roberto atölyesinin Incorporeo. anticorpi per alleggerire il pensiero (Incorporeal. Antibodies to lighten mind) başlıklı sergisi; Elisabetta Ajani atölyesi sinematografik set tasarımı öğrencilerinin To-Share-Set başlıklı yapıtları, araştırma, klasik stüdyo, söyleşi, güzellik ve alkemi ile ilgili yapıtların yer aldığı sergi; Fabio Amerio fotoğraf öğrencileri sergisi, bu kapsamda yer alıyor. Ayrıca, Corpo 18 x 24 (Body 18 x 24) başlıklı sergide Dekor Bölümü öğrencilerinin 150 sanat çalışması yer alıyor.

Diğer sanat etkinlikleri festival boyunca 1-5 temmuz 2015 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder