Bu Blogda Ara

1 Aralık 2014 Pazartesi

Esra Vardar Argun - Çamurun Fısıldadıkları

[KanalKultur] - Esra Vardar Argun, "Çamurun Fısıldadıkları" isimli seramik ve heykel sergisi ile 20 kasım - 13 aralık 2014 tarihleri arasında Derinlikler Sanat Merkezi'nde sanayseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, serginin ismi olan "Çamurun Fısıldadıkları"nı şu şekilde açıklıyor;

"Çamuru elime alıp yoğurmaya başladığımda içimi büyük bir heyecan kaplar. Aslında bazen kafamda tasarladığım ve eskizini kağıda çizdiğim bir form önümde dururken, bir anda çamurun içinde bir heykelin görüntüsü beliriverir. Çamur adeta bana 'nasıl bir heykel yapmam gerektiğini' fısıldar gibidir. Bazen sadece elime çamuru alır ve yoğurmaya başlarım. Çamurun fısıldadığı heykeli görmezsem bir yanım eksik kalır. Üzülmem, bozarım, tâ ki çamurun bana fısıldadığı heykeli bulana kadar..."

Esra Vardar Argun

1970 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi ve işletme eğitimine Amerika'da devam etti. 1995 - 1999 yılları arasında bir işletmecinin sanata en çok yaklaşabileceği alan olan Reklamcılığı seçti ve dört yıla yakın bu alanda çalıştı.

2002 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Heykel Bölümü'nü kazanarak pek çok eseri ile çeşitli sergi ve yarışmalara katıldı. Heykel Bölümü'nü ikincilikle bitirdi. Yeşilyurt Spor Kulübü Yaz Okullarında 5-10 yaş gurubu çocuklara yaratıcılıklarını geliştirecek atölye çalışmaları yaptırdı ve Sanat Eğitmenliği yaptı. [KanalKultur]

Esra Vardar Argun Seramik ve Heykel Sergisi - Çamurun Fısıldadıkları / 20 kasım - 13 aralık 2014; Derinlikler Sanat Merkezi, Teşvikiye Cad. Nar Apt. No: 59 D. 2, Teşvikiye - Şişli - İstanbul; Tel.: 0212 291 82 55

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder