Sayfalar

15 Aralık 2013 Pazar

Günsu Saraçoğlu, Hicran Alioğlu, Ercan Günay ve Koray Dağcı: 4 Renk

© Günsu Saraçoğlu, sulu boya

© Günsu Saraçoğlu - "Fantastik",
sulu boya, 25 x 35 cm.

© Günsu Saraçoğlu, sulu boya

© Hicran Alioğlu - "Âşık Veysel", sulu boya,
38 x 54 cm.
"Bir sergi projesi oluşumu için yola çıktığımızda; kişisel ve resimlerimizdeki sanatsal çizgilerin farklılıklarından bir bütün oluşturan grup olduğumuzu düşündüğümüz için her birimiz bir rengi temsil etmeye karar verdik." [Günsu Saraçoğlu]

[KanalKultur] - 4 farklı kimlik, 4 farklı vizyon, 4 farklı tarz…

İstanbul'da Suluboya Rüzgarı 10 - 15 aralık 2013 tarihleri arasında Tomurcuk Vakfı Melekleri için Maltepe'deki Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde "4 Renk" ile esti.

İstanbul Suluboya Topluluğu üyelerinden; Günsu Saraçoğlu, Hicran Alioğlu, Ercan Günay ve Koray Dağcı "4 Renk" isimli karma resim sergisi ile İstanbul'da sanatseverlerle buluştu.

"4 Renk" Resim Sergisi'n de yaklaşık 80 eser yer aldı.  sanatseverlerin beğenisine sunuyorlar.

© Hicran Alioğlu - Türkan Saylan
Sergi kapsamında; sergi kataloglarının satışı ve sanatçıların kendi eserlerinden tasarlanan kartpostalların satışından elde edilen gelir; zihinsel engelli çocuklara destek veren Tomurcuk Vakfı yararına bırakıldı.

Tomurcuk Vakfı Sanat Danışmanı / Eğitmeni Günsu Saraçoğlu'nun verdiği bilgiye göre; "4 Renk" Resim Sergisi Tomurcuk Vakıf'ı yararına yeni başlatılan bir projeye ev sahipliği ve öncülük yapıyor.

Yerli ve yabancı ressamların eserlerinden tasarlanan kartpostal serisinin ilk dört örneği ile proje, "4 Renk" sergisinde sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçıların özel izinleriyle tasarlanan koleksiyon, sergi sonrasında genişletilerek sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam ediliyor.

Günsu Saraçoğlu [Beyaz] - Asaleti, masumiyeti, temizliği, soğukkanlılığı, istikrarı ve devamlılığı ifade ediyor. Huzur ve güven veriyor. Düşünce gücünü arttırıyor. Aynı zamanda aydınlığın simgesi. Bu rengi sevenler, çatışmadan uzak, farklı ve özgür bir dünyanın arayışı içinde olan insanlar. Günsu Saraçoğlu; farklı düşünerek farklı uygulamaları sabırla işleyen, özgürlüğünü ve asaletini kabul ettirerek saygıyla ve samimiyetle iletişime geçen, huzur ve güven sağlayarak sosyalleşen, birleştirici olan, çevresini yeni fikirlerle aydınlatan, düşüncelerini sabırla ifade ederek, istikrarı önemseyen, istikrarlı olanlara değer veren, en iyi yapma adına araştıran, soruşturan, edindiği değerleri ruhunda eriterek sanatını gerçekleştiren bir ressam...

© Koray Dağcı - "Nar", sulu boya, 30 x 40 cm.
Ercan Günay [Mavi] - insan sıcaklığını, kalıcı ve derin duyguları, düşünceyi simgeliyor. Sonsuzluğu ve özgürlüğü ifade ediyor. Sakin, düzenli, güvenilir, sadakat sahibi, barışçıl, romantik ve duygusal bir kişiliğe sahip maviyi sevenler... Ercan Günay; mavinin derinliğini yaşayan, düşüncesini sürekli zenginleştiren, bilginin peşinde olan, bilgece yaşayan, su gibi akıcı diliyle düşüncelerini paylaşan, su gibi şeffaflıkla duygularını yansıtan, sakinliğini hissettiren, samimiyetiyle güvenilir, barışı her ortamda yaşatan, kendini ararken suluboya ile karşılaşıp; kağıda hissiyatını çizerek, boyalarla felsefi zenginliğini aksettiren bir ressam.

© Koray Dağcı - sulu boya
Hicran Alioğlu (Azerbaycan) [Kırmızı] - Canlılık ve dinamizmin rengi. Ataklık, azim ve kararlılığı, hareketliliği, gençliği, mutluluğu ifade ediyor. Kırmızı sevenler, duyguları yoğun yaşayan kişiler. Hicran Alioğlu; kırmızıyı ruhunda hisseden, çocukları barışa, sevgiye yönelten, dinamizmini çevresine yayan, tiyatro yapan, şiirlerle şarkılarla çevresine neşe veren, mutlu olmayı bilen, mutlu etmeyi seven, yaratıcı duyguyla coşan, suluboya resmetmeyi gönlünün bir köşesinde bekleterek olgunlaştıran, kendisini kararlılıkla geliştiren, sanat duygusu yüce, özünden sanatçı, her an eser sunacak kadar enerjik bir ressam.

Koray Dağcı  [Yeşil] - Doğanın ve huzurun rengi. Rahatlatıcı, iç açıcı ve güven verici. Umudu, yeniliği, gençleşmeyi ve yeniden canlanmayı çağrıştırıyor. Paylaşım, cömertlik ve uyumun rengi. Yeşil rengi seven insanlar genellikle üretken, çevresiyle uyumlu, içten ve doğayı seven insanlar. Aynı zamanda hareketlerinde dengeli ve düzenli. Koray Dağcı; sevgisini cömertçe paylaşan, samimiyetiyle çevresini rahatlatarak huzur veren, umudunu geleceğe sürekli taşıyan, güven duymayı ve duyulmayı ilişkilerinde esas alan, sanatsal üretimlerle doğa gibi yeniden canlanmayı bilen, yenileşerek yeni şeyler üreten, yaratıcılığını ruhunda yaşayan bir ressam. [KanalKultur]

Günsu Saraçoğlu, Hicran Alioğlu, Ercan Günay ve Koray Dağcı: 4 Renk / 10 - 15 aralık 2013; T.C. Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, Gülsuyu Mah. Nar Sok. E5 Yanyol (Gülsuyu Metro Durağı), Maltepe - İstanbul

© Ercan Günay - "Galata Kulesi",  sulu boya,
24 x 35 cm.

© Ercan Günay - sulu boya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder