Bu Blogda Ara

21 Temmuz 2014 Pazartesi

Geldiğim Yer - Gittiğim Yön

Hüseyin Aksoylu - "İsimsiz",
tuval üzerine yağlıboya, 100 x 200 cm, 2014
[KanalKultur] - art ON Istanbul 15 temmuz – 12 eylül 2014 tarihleri arasında "Geldiğim Yer - Gittiğim Yön" isimli karma sergiye ev sahipliği yapıyor.

Sergi, davetli sanatçıların erken dönem ve son dönem çalışmalarından yapılan bir seçkiyi kapsıyor.

Sergiye katılan sanatçılar: İlhan Berk, Seyhun Topuz, Kemal Seyhan, Christoph Rodde, Mezula Dragonetti, Hüseyin Aksoylu.

İlhan Berk - "Nü",
eski kağıt üzerine
pastel ve çini mürekkebi,
19,5 x 15,5 cm., 1976
Sanatsal üretimin bir süreklilik olduğu düşünüldüğünde, her yaratıcı sanatçının başlangıç noktası ile güncel olarak varlığını sürdürdüğü sanatsal duruş arasında bir takım ortaklıklar, dil ve konu benzerlikleri vardır. Bu ortak paydalar sanatsal üretimi, sıradan bir tekrardan çıkararak farklı yaratım ve anlatım denemelerinin odağına yerleştirir. Serginin başlığı ve kavramsal çerçevesi İlhan Berk'in "Atlas" (ilk yayınlanışı 1976) isimli şiir kitabından çıkış alınarak kurgulanmış.

Modern Türk Şiiri'nin en önemli temsilcilerinden biri olarak değerlendirilen Berk, ana uğraşının yanı sıra sürekli olarak resim, desen ve karalama çalışmaları da yapıyordu. Onun şiirleri ve resimleriyle birlikte kurgulamış olduğu "poetika", sanatsal üretimin sürekliliği kavramına dayanıyordu. Bu da "başlangıç, devam" kavramlarına ivme veren bir yapının varlığına işaret etmektedir.

Sergi, bu noktada, davetli sanatçıların erken dönem ve şimdiki zamana ait çalışmalarını bir araya getirerek izleyicilere "üretim sürekliliğindeki" değişim ve farklılaşmalarının kapılarını aralıyor.

"Geldiğim Yer - Gittiğim Yön", İlhan Berk'in sergiye ismini veren Atlas'tan seçilmiş olan 40 adet desen çalışmasının dijital imgeleriyle başlıyor. Sürekli olarak arka arkaya dönen renkli resimler, Berk'in 1981 yılında yapmış olduğu ilginç çalışmalarını ilk kez gün ışığına çıkarıyor. Bu desenlerde karşılaştığımız resim dünyası, bir şairin yakın çevresine olan ilgisi kadar, düşsel bir karaktere de sahip. Berk'e ressam olarak hak ettiği ünü kazandıran "nü"ler, bu kompozisyonlara sıkça karşımıza çıkıyorlar. İlhan Berk ilk nü'lerini 1975'lerden itibaren yapmaya başlamıştı. Bu dönem çalışmalarından başka bir örnek de sergide özgün olarak izleyicilere sunuluyor. [KanalKultur] 

"Geldiğim Yer - Gittiğim Yön" Karma Sergi / 15 temmuz – 12 eylül 2014; art ON Istanbul, Şair Nedim Caddesi No: 4, Akaretler - Beşiktaş - 34307 İstanbul

20 Temmuz 2014 Pazar

Atilla Işıksun - İçimdeki Konçertolar

[KanalKultur] - Prof. Atilla Işıksun, "İçimdeki Konçertolar" isimli 2. kişisel resim sergisiyle 17 mayıs -15 eylül 2014 tarihleri arasında Alta Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

Atilla Işıksun

1932'de Marmaris'te doğdu. 1945 yılında öğrenimine başladığı Ankara Devlet Konservatuvarı'nın Keman Bölümü'nü 1954 yılında bitirdi. Öğretim görevlisi olarak dersler verdi. Daha sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Yaylı Sazlar Bölümü'nde öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yaptı. Kendisine 1986 yılında profesör unvanı verildi.

1960'lı yıllarda, Ankara'da, Cemil Eren Atöyesi'nde Turan Erol, Turgut Zaim, Nuri İyem ve Eşeref Üren gibi geniş bir sanatçı yelpazesi ile tanıştı. Onların sanat sohbetlerine katıldı ve esas uzmanlığı olan müziğin yanında resim sanatına da ilgi duymaya başladı. O dönemlerde her yıl düzenlenen Devlet Resim Sergisi'ne gönderdiği bir resmin kabul görüp sergilenmesi üzerine resim çalışmalarına yoğunlaştı.

İlk çalışmalarında gördüğü nesneleri aynen yapmaya başlayan sanatçı, daha sonraları rakamlar, harfler, özellikle Arap harflerinin kıvrımlı görünümlerinden yararlanarak soyut çalışmalara yöneldi. Tuval üzeri yağlı boya çalışmalarının yanında az da olsa suluboya çalışmalarına yer verdi. Sanatçı kendi iç alemini tuvallere aktarırken soyut çalışmaların daha etkili olduğuna inanıyor.

1960'lı yıllarda resim malzemesi ve kitaplarının olmadığı kısır bir dönemde resim çalışmalarına başlayan sanatçı, bugünlerde gerek resim malzemelerinin bolluğu gerekse ulaşılabilir kaynakların olduğu dönemde çalışmalarına devam ettiği için kendisini mutlu hissediyor.

1968'de, bir yıl Viyana'da, 1976 yılında da Avrupa'nın bazı ülkelerindeki çeşitli sanat müzelerinde araştırma ve incelemelerde bulundu. O yıllarda başladığı resim çalışmalarını halen İzmir'deki atölyesinde sürdürüyor. [KanalKultur]

Atilla Işıksun - "İçimdeki Konçertolar" / 17 mayıs -15 eylül 2014; Alta Sanat Galerisi, Konaklar Mah. Söğüt Sok. Koza Sitesi10.Blok D: 1 4.Levent - İstanbul

Bir Reklam Arası | An Ad Break

Y. Bahadır Yıldız -  "televizyon", karışık malzeme
[KanalKultur] - Televizyon, radyo, internet, gazete, sosyal medya, toplu taşıma araçları, apartman cepheleri, sokak lambaları ve hatta restoranlarda yemek sonrası servis edilen ıslak mendillerin koruyucu kağıtları gibi hayatımızın hemen hemen her yerini istila eden, içselleştirdiğimiz, benimsediğimiz reklamlar bu kez Galeri Apel sergi programına bir konu olarak katılıyor. Reklamlar, tarihsel süreçte incelendiğinde ortaya çıkıyor ki lisan, mekân ya da zaman fark etmeksizin hayat akışımız hep kısa bir 'ara' ile kesiliyor. Reklam araları, yayın kurumlarının ayakta kalabilmesi için günlük hayata müdehaleyi zorunluluğa dönüştürüyor.

"Bir Reklam Arası" sergisine katkıda bulunan sanatçılar Şebnem Arıkan, Aydan Baktır, Arzu Başaran, Sakine Çil, Sümbül Eren, Şakir Gökçebağ, Aslımay Altay Göney, Güler Güngör, Suzy Hug Levy, Raziye Kubat, Lerzan Özer, Emre Senan, Maria Sezer, Elif Süsler, Erhan Şermet, Gamze Taşdan, Hande Varsat, Y. Bahadır Yıldız.

"An Ad Break"

Hande Varsat - "ya sabır",
yerleştirme ve karışık malzeme, 80 x 30 x 25 cm. 
Advertisements have invaded our whole lives; they can be found everywhere from television, radio, Internet, newspapers, and social media to public transportation vehicles, building façades, street lamps, and even the packaging of wet wipes provided after meals at restaurants. This time, the advertisements we so internalize become the subject matter of an exhibition program at Gallery Apel. When we examine advertisement within a historical perspective, it emerges that, regardless of language, time, or place, the flow of our lives is always interrupted by a short 'break'. The intervention of advertisement breaks in our everyday lives is essential for broadcasting institutions to survive.

Artists featured in the exhibition "an ad break" are Şebnem Arıkan, Aydan Baktır, Arzu Başaran, Sakine Çil, Sümbül Eren, Şakir Gökçebağ, Aslımay Altay Göney, Güler Güngör, Suzy Hug Levy, Raziye Kubat, Lerzan Özer, Emre Senan, Maria Sezer, Elif Süsler, Gamze Taşdan, Hande Varsat, Y. Bahadır Yıldız. [KanalKultur]

Bir Reklam Arası | An Ad Break / 13 eylül - 18 ekim 2014; Galeri Apel, Hayriye Cad. No:5A, Galatasaray - 80060 İstanbul; Tel.: (0212) 292 72 36

18 Temmuz 2014 Cuma

Pädagogische Arbeitsgemeinschaft Mannheim (PadAg) 1. Yaşını Kutladı

Foto: http://frusciantefm.weebly.com/
[Seher Kuzu Sönmez] - 2013 yılı Temmuz ayında Mannheim ve Rhein-Neckar bölgesinde görev yapan 9 pedagogun bir araya gelmesiyle kurulan ve geçen süre içerisinde yaklaşık 80 üyeye ulaşan Pädagogische Arbeitsgemeinschaft Mannheim 1. yılını kutladı.

Mannheim Connecticum e.V.'da 16 temmuz 2014 günü gerçekleştirilen organizasyonda üyeleri ve arasında Mannheim Göç ve Uyum Sorumlusu Claus Preißler'in de bulunduğu konuklarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen topluluk, bu vesileyle 1. yaşlarını da kutladı.

PadAg sözcüleri Büşra Çelik ve Meryem Atıcı, hedeflerinin Mannheim ve Rhein-Neckar bölgesinde eğitim alanında hizmet veren eğitimcileri biraraya toplamak, bilgi paylaşımların da bulunmak, bölgedeki öğrenci ve ailelerinin problemlerine destek olabilmek olduğunu belirtti.

Foto: http://frusciantefm.weebly.com/
Toplantıda bir konuşma yapan Mannheim Göç ve Uyum Sorumlusu Claus Preißler, Mannheim ve çevresinde yürüttükleri uyum çalışmaları hakkında bilgi verdi ve bu çalışmalarda farklı kültürleri ve inançları temsil eden topluluklarla çalışmaktan keyif aldıklarını ifade etti. Preißler, özellikle kadınların sivil toplum kuruluşları oluşturmalarının önemine değindi ve böyle bir topluluğun varlığının Mannheim Belediyesi için çok önemli olduğunu belirtti.

Katılımcılardan Derya Şen'e göre organizasyon detayına kadar düşünülmüştü. Arzu Yüksel ise, "Merak ettiğim soruları rahatlıkla sorabildim." dedi.

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Osmanlı'ya Komşu Dünyada Dil Okulları ve Oryantalizmin Doğuşu

[KanalKultur] - Toplumsal Tarih, temmuz 2014'te yayınlanan 247. sayısında "Osmanlı'ya Komşu Dünyada Dil Okulları ve Oryantalizmin Doğuşu" dosyasını kapağa taşıyor.

Dosyada Güner Doğan, Ömer Gezer, Özlem Akay Dinç ve Özhan Kapıcı'nın yazıları yer alıyor. Dosya 16., 17. ve 18. yüzyıllarda Osmanlı'ya komşu devletlerin diplomatik ve ticari ilişkilerini yürütecek insanları yetiştirmek için açtıkları dil okulları ve bunların daha sonraki süreçte gelişimini ele alıyor.

Güner Doğan, Osmanlı – Venedik ilişkilerinin gelişiminde iyi dragoman ihtiyacının ortaya çıkması neticesinde dil oğlanı yetiştirilmesini ve diğer ülkelerin örnek aldığı İstanbul'da açılan dil okulunun Venedik'e taşınması fikrinin hayata geçirilme sürecinde yaşananları konu ediyor.

Ömer Gezer, köklü bir şarkiyatçılık geçmişi olan ve bu alanda yetiştirdiği insanlarla en ciddi çalışmalara imza atan Viyana'da kurulan Avusturya Dil Okulu'nun nasıl işlediğini ve hangi ölçütlere göre ne gibi yöntemlerle öğrenci yetiştirildiğini anlatıyor, bu okulla ilişkili Meninski ve Hammer gibi önemli şarkiyatçıların hayatına değiniyor.

Özhan Kapıcı, Çarlık Rusyası'nda Osmanistika ve Türkoloji'nin doğuşunun ilk aşamasını oluşturan dil eğitimi ile diplomatik ve bürokratik kurumların ilişkisini ele alıyor ve Rus okulunun diğerlerinden nasıl daha ayrıksı bir işleyiş içinde olduğunu ortaya koyuyor.

Özlem Akay Dinç ise Osmanlı ile Polonya arasında diplomatik ilişkilerin yürütüldüğü bir bağlantı noktası olarak İstanbul'da kurulan Doğu dilleri okuluyla ilgili girişimleri ele alıyor ve bu girişimin arkasındaki gücün yetersizliğinden dolayı Polonya okulunun zayıf kaldığını belirtiyor.

Dunja Resanovic, 19. yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı egemenliğinden ayrılıp Sırp yönetimine geçmesiyle Sırbistan başkenti Belgrad'da yapılan mimari tercihler ve şehir düzenlemeleri neticesinde nasıl Osmanlı geçmişinden koptuğunu ve bu değişimin nasıl yaşandığını yapılara, meydanlara, parklara, şehir kapılarına bakarak anlatıyor.

Badısabah Ağar - Kayıp Kıta Mu



[KanalKultur] - Badısabah Ağar, Londra St. Martins Sanat Okulu'nda eğitim aldı. "Kayıp Kıta Mu"dan etkilenerek yapmış olduğu eserleriyle 12 - 20 temmuz 2014 tarihleri arasında Mine Sanat Galerisi Bodrum Palmarina'da ki ilk kişisel sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor.

Bazen tek bir rengin tonları, bazen zıt renklerin bütünlüğü... Yoğun boya kullanımıyla bir araya geliş ve izleyiciye soyut bir bütünün sunumu...

Biçimleri soyut olarak ele alışı, mekânı yok sayıp; fakat espas duygusunu hissettirmesi, soyut oluşumları ile bugünün sanatına yakın dururken konu olarak esinlendiği "Kayıp Kıta Mu"dan yola çıkarak oluşturduğu yapıtlarının 14 bin yıl önce Atlantik'te battığı ileri sürülen "Mu" kıtasının, tuvaline çağdaş yaklaşımla aktarılışı, sanatçının imge oluşumunun güçlü olduğunu gösteriyor.

Yapılar, hatlar ve silintiler şekilleniyor ve boya katmanın doygunluğu yapıtlarında önemli bir rol üstleniyor. Yapıtların oluşum sürecinde oluşan damlalar, akıntılar... resim yapısını destekleyici bir rol alıyor.

Sanatçının Kayıp Kıta Mu'daki yaşamı inceleyen yapıtları, kendisini özgür bırakan bir hareket haline geliyor ve bu da "action-painting"le bağlantı kuruyor.

Zaman ve mekân duygusunu unutturarak kargaşa, dinginlik ve dışavurumla izleyiciyi içine alan eserler kayıp uygarlıklara davet ederken doku katmanları, boya yoğunluğu bazı yapıtlarında sulu boya etkisi veren izler, silinmiş yok olmuş uygarlıkların etkisini izleyiciye hissettiriyor.

Yapıtların oluşum sürecinde sanatçının denemelerden duyduğu haz ve denemelere açık oluşu kendini özellikle bu sergisinde belli ediyor. [KanalKultur]

Badısabah Ağar - Kayıp Kıta Mu / 12 - 20 temmuz 2014; Mine Sanat Galerisi, Yalıkavak, Palmarina No: D105 Merkez Mah. Çökertme Cad., Bodrum - Muğla; Tel.: (0212) 232 38 13

Evin Sanat Galerisi - Yaz Karma Sergisi 2014

Neş'e Erdok - "Hüzün Devam Ediyor"
130 x 100 cm., 2014
[KanalKultur] - Evin Sanat Galerisi Yaz Karma Sergisi 26 haziran - 31 ağustos 2014 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Resim ve heykel sanatınının ustalarına açtığı sergiler ve genç sanatçılara desteği ile 1996 yılından beri Türk Resim Sanatı'nda kendine özgü bir çizgisi olan Evin Sanat Galerisi, 26 haziran – 31 ağustos 2014 tarihleri arasında farklı kuşaklardan sanatçılarının eserlerini yeni bir karma sergi ile sanatseverlerin karşısına çıkarıyor.

Sergide Türkiye'nin en önemli toplumsal gerçekçi ressamlarından Nuri İyem'in tuvallerine, seramik sanatına yarım asırdan uzun bir süre olağanüstü eserler kazandırmış Nasip İyem'in özel koleksiyondan seramikleri eşlik ediyor.

Türk resminin en büyük ustalarından Neş'e Erdok, daha önce sergilenmemiş yeni bir eseriyle yer alırken, kendine özgü yorumuyla Türk Heykel Sanatı'nda önemli bir yeri olan Rahmi Aksungur'un heykelleri de sergiye üçüncü bir boyut kazandırıyor.

Özellikle peyzajları ve özgün portreleriyle tanınan Cansen Ercan serginin önemli isimlerinden biri. Figüratif resim geleneğini günümüzün yeni anlayışlarıyla harmanlayan usta sanatçılar Temür Köran ve Hakan Gürsoytrak'ın eserlerine Zulal'ın kendi dünyası içinde yorumladığı sıradışı portreleri eşlik ediyor.

Rahmi Aksungur
Kendi kuşağının ilgi çeken isimleri,  genç sanatçılar Emin Turan, Hakan Cingöz, Setenay Alpsoy ve Aylin Zaptçıoğlu'nun eserlerini de karma sergide görmek mümkün. [KanalKultur]

Evin Sanat Galerisi - Yaz Karma Sergisi / 26 haziran - 31 ağustos 2014; Evin Sanat Galerisi, Büyük Bebek Deresi Sokak No:13, Bebek - 34342 İstanbul; Tel.: (0212)265 81 58

3 Temmuz 2014 Perşembe

Heidelberg: Baden Bölgesinde Görev Yapan 122 Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Öğretmenine Sertifika Veriliyor...

Heidelberg Eğitim Bilimleri Üniversitesi (Pädagogische Hochschule Heidelberg) bünyesinde faaliyet gösteren Heidelberg Göç Araştırmaları ve Kültürleraşırı Pedagoji Merkezi (Hei-MaT), T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu ve Baden Türk Okul Birliği Dernekleri Federasyonu'nun ortak çalışmaları ile 2013 yılı Aralık ayından itibaren Baden bölgesinde görev yapan Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Öğretmenlerine, 14.12.2013 ve 12.04.2014 tarihlerinde "Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri Eğitim Seminerleri" düzenledi. Son seminer tarihi 05.07.2014.

Bu seminerlerde, 122 Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Öğretmeni, uzmanların katılımıyla "Göçte, Okul Öncesi ve Okul Sürecinde İki Dilli Yetişmek ve Anadilin Önemi"; "Alman Eğitim Sisteminin Yapısı ve İşleyişi"; "Alman Eğitim Sisteminde Velilerin Yeri" ile "Alman Eğitim Sisteminde Okul - Meslek Okulu Bağlamı" konularında bilgilerini arttırdı.

PH Heidelberg, Keplerstr. 87, 69120 Heidelberg, Salon 222 adresinde, 05.07.2014 günü saat 11:30 - 14:30 arasında yapılacak "Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri Eğitim Seminerleri"nin sonuncusunda ele alınacak "Okul Bitti – Ya Sonra? Meslek Eğitiminin Önemi ve Yapılan Hatalar" başlığıyla düzenlenen "Göçmen Türk Veliler İçin Veli Akademisi (Ara) Konferansı"nın ardından T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Hasan Ünsal'ın da katılacağı bir törenle 122 öğretmene sertifikaları veriliyor...

1 Temmuz 2014 Salı

Okul Bitti - Ya Sonra?


Heidelberg Eğitim Bilimleri Üniversitesi (Pädagogische Hochschule Heidelberg) bünyesinde faaliyet gösteren Heidelberg Göç Araştırmaları ve Kültürleraşırı Pedagoji Merkezi (Hei-MaT) ile Baden Türk Okul Birlikleri Dernekleri Federasyonu'nun; T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın malî desteğiyle 2013 yılı Aralık ayından itibaren başlattıkları "Göçmen Türk Veliler İçin Veli Akademisi" Projesi kapsamında [PH Heidelberg, Keplerstr. 87, 69120 Heidelberg, Salon 222 adresinde] "Okul Bitti – Ya Sonra? Meslek Eğitiminin Önemi ve Yapılan Hatalar" konusunda 5 Temmuz 2014 günü saat 11:30 - 14:30 arasında Göçmen Türk Veliler İçin Veli Akademisi (Ara) Konferansı düzenleniyor.

Konferansta  Pädagogische Hochschule Heidelberg Rektörü Prof. Dr. Anneliese Wellensiek (Heidelberg) "Selamlama Konuşması" yapıyor.

Eğitimbilimci ve Medya Pedagogu Betül Özdemir "Öğrenciler İçin Sosyal Medya Ağlarının Tehlikeleri" üzerinde duruyor.

Pedagog ve Meslek Eğitimi Uzmanı Kaan Öztürk  (Mannheim) ile Lojistik Uzmanı Erhan Sönmez (Heidelberg) "Okul Bitti – Ya Sonra? Meslek Eğitiminin Önemi ve Yapılan Hatalar" konusunu ele alıyor.

Ayrıca, "Türkiye Gözüyle Alman Eğitim Sistemine Bakış" başlığında Pädagogische Hochschule Heidelberg'te Eğitim Alan ve Türkiye'den Gelen ERASMUS Öğrencileri (Heidelberg) değerlendirmelerde bulunuyor...

Konferansa katılım ücretsiz...

Samim Şişmanoğlu - Kıvrımlar

[KanalKultur] - Viyana'da yaşayan fotoğrafçı Samim Şişmanoğlu - "Kıvrımlar" isimli fotoğraf sergisi ile, 5 haziran – 5 temmuz 2014 tarihleri arasında Galateaart'ta sanatseverlerle buluşuyor.

Avusturya Kültür Ofisi'nin katkıları ile düzenlenen etkinlikte, Şişmanoğlu'nun 50 kadar fotoğraf çalışması sergileniyor.

Kıvrımlardan önce, deniz dalgaları üzerine Karadeniz'de yaptığı çalışmalarda Leonardo da Vinci'nin "Tufan" ve Japon Ağaçbaskı ustası Hokusai'ın "Büyük Dalga" eserlerinden esinlenen sanatçı, son yıllardaki çalışmalarını, dalgalardan, kıvrımlar üzerine genişletti. Leibniz'in üçgenler üzerine fikirleri ve Barok Resimlerdeki kıvrımların matematiksel ritmle bir harmoniye ulaşılması yorumu, sanatçıyı kumaş kıvrımları üzerine denemelere yönlendirdi ve son dönem eserleri bu tema üzerine şekillendi.

Samim Şişmanoğlu

1941'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi'nde Klasik Arkeoloji eğitimini 1974 yılında bitirdi. Aynı zamanda, Etnoloji ve Sosyal Antropoloji eğitimini de tamamladı. Restorasyon eğitimi üzerine aldığı burslarla 1974'te Almanya'ya, 1978 yılında da Avusturya'ya gitti. 1965'te aktif üyesi olduğu Sinematek'te film yapım kurslarına katıldı. 1968 -1970 yılları arasında askerlik görevi sırasında Anadolu'da çektiği fotoğrafları 1971 yılında İtalyan Kültür Merkezi'nde, 1972'de Sinematek'te sergiledi. 1978'den itibaren fotoğraf çalışmalarını teknik tarihi ve bilimsel mesleki konular üzerine yoğunlaştırdı.

Sergileri

1971 İtalyan kültür Merkezi, İstanbul
1972 Sinematek, İstanbul
1978 - 2005 Teknik tarihi üzerine fotoğraf ve mikroskopik çekim çalışmaları, Viyana
2003 Galeri Steigenhaus, Viyana
2003 Romanya kültür Enstitüsü, Viyana
2004 Romanya Kültür Enstitüsü, Viyana
2005 Romanya Kültür Enstitüsü, Viyana
2005 Arkeoloji Müzesi, Mardin
2007 Museums Quartier, Viyana
2009 Vakıflar Bankası, Viyana
2010 Galeri Steiner, Viyana
2012 Galeri Steiner, Viyana [KanalKultur]

Samim Şişmanoğlu - Kıvrımlar / 5 haziran – 5 temmuz 2014; Galateaart Galeri, Asmalı Mescit Mh., Sofyalı Sk., No:12/3, Tünel - Beyoğlu - İstanbul

Koleksiyon Sergisi

Burak Kutlay, tuval üzerine yağlı boya, 90 x 130 cm.

Çağdaş Erçelik - Stephançikova Köyü - karışık teknik

[KanalKultur] 150 sanatçının eserlerinden oluşan tuval üzeri yağlıboya, pastel,suluboya ve karakalem eserlerin yanında heykel,seramik,gravür ve tasarım eserlerin de bulunduğu "Koleksiyon Sergisi"  Galeri Eksen'in sergilerini açtığı genç sanatçıların  ve koleksiyonunda bulunan eserlerden oluşuyor.

24 haziran – 31 ağustos 2014 tarihleri arasındaki sergide yurtiçinde ve yurtdışında önemli koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçıların eserleri sergileniyor.

Sergide eserleri yer alan bazı sanatçılar:

Ahmet Fazıl Aksoy, Mevlüt Akyıldız, Nihat Akyunak, Rasin Arsebük, Erdinç Bakla, İbrahim Balaban, Alkım Beyhan, Şadan Bezeyiş, Cihat Burak, Cacciapuoti, Robert Cami, Tarık Carım , Sadi Diren, Semiha Şakir Elveren, Devrim Erbil,  Çağdaş Erçelik, Mehmet Güleryüz, Haşim Nur Gürel, Ergin İnan, Ekrem Kahraman, Hüsamettin Koçan, Barış Kara, Burak Kutlay, Aslı Kutluay, Hulusi Mercan , Argun Okumuşoğlu, Aylin Örücü,   Oya Özer, Lobel Rice, Barış Sarıbaş, Hasan Sarıtaş, Ayhan Taşkıran, Neşe Akgündüz Tekin, Emre Tosun, Ertuğrul Tuna, Ali İsmail Türemen, Alp Tamer Ulukılıç, Utku Varlık... [KanalKultur]

Koleksiyon Sergisi / 24 haziran – 31 ağustos 2014; Galeri Eksen: Maçka Cd. No:29, Nişantaşı  - İstanbul; Tel. (0212) 219 08 50